Az elmúlt hét során az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy amennyiben a Kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, úgy  meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését.

Igaz, ezek egyelőre csak az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására vonatkoznak (A női és férfi NB I-ben, valamint a férfi Magyar Kupában dönteni kell arról, hogy ki képviselje Magyarországot a nemzetközi kupákban.): a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerülhet sor ezen bajnokságok lebonyolítására.

A többi – beleértve a megyeis kiírásokat is – bajnokság sorsáról utána születne döntés, ám amennyiben tényleg újraindulna az élet, akkor valószínűleg a szabadtéri sportok világa is újra beindulna. Feltehetőleg azonban csakis zárt kapuk mögött, amelyről mindannyian tudjuk, hogy a megyei futballban nem egyszerűen megoldható.

Lássuk, hogy milyen – eredetileg március 21-re kiírt – párharcokkal folytatódna a bajnokság.

Amennyiben a közeljövőben folytatódik a bajnokság, kiváló párharcokat láthatunk a 20. fordulóban, ezekről természetesen továbbra is beszámolunk olvasóinknak.

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!