ITT már írtunk arról, hogy miután eltörölték a párizsi atlétikai EB-t, ,,csökkentett üzemmódban” folytatódnak az edzések a Szombathelyi Dobó SE-nél. Halász Bence és Gyurátz Réka után újabb két, kiváló és feltörekvő kalapácsvetőt kérdeztünk meg arról, hogyan élték meg az idei EB eltörlését.

Rába Dániel 73 méter 61 centiméteres egyéni rekorddal rendelkezik, ezt a 2019-es felnőtt magyar bajnokságot érte el, akkor ez az eredmény bronzérmet ért. Dani a  2019-es U23-as EB-n az előkelő 4. helyet szerezte meg.

Számítottam, illetve számítottunk rá, hogy nen rendezik meg az Eb-t idén. Leginkább azon lepődtem meg, hogy teljesen eltörlik a párizsi versenyt. Szomorú vagyok, mert ha még nem is rendelkezem EB-szinttel, én úgy gondoltam a teljseítményemet idén még fel tudtam volna javítani annyira, hogy meg tudjam dobni a 74.45 méteres határt, ami a kijutást garantálta volna – válaszolt érdeklődésünkre a 22 esztendős atléta.

Nem veszett el a motivációm, a célom, hogy idén 75 métert tudjak dobni, ha lesz hazai verseny, akkor ott, ha nem akkor itthon, edzéseken. Könnyebb edzéstervet állított össze Németh Zsolt  vezetőedző, így pihenni is tudunk, de edzésben is maradunk. Úgygondolom, hogy frissen sokkal jobb a technikát fejleszteni, tökéletesíteni. Nekem most ez a legfőbb célom és persze a 75 méter  elérése – fejezte be gondolatait a Dobó SE kiválósága.

Az ugyancsak 22 esztendős Varga Balázs 72 méter 87 centiméteres egyéni legjobbal vágott volna neki az EB-retörténő felkészülésnek. A 2019-es U23-as EB-n döntőbe jutott sportolót motiválják a közeljövő nagy versenyei.

– Egy minimális reményt azért fűztem hozzá, hogy megrendezik a franciák a kontinensviadalt, de sajnos várható volt  ez a döntés. Az idei céljaim a párizsi EB eltörlésével csak minimálisan változtak. Motivál az utolsó u23-as országos bajnokságom, azt azért várom. Elméletileg akár egy válogatott viadal is megvalósulhat, ha minden jól alakul. Természetesen már idén is lendületet ad az olimpia gondolata, ahogy a 2023-as budapesti VB is. A motivációval nincs tehát  gond, hiszen versenyek bizony lesznek még idén előbb vagy utóbb, az EB elvesztését is hasonló gondolatmenettel dolgoztam fel – tudtuk meg Varga Balázstól.

– Az edzéseink a héttől átalakultak. Kevesebbet edzünk, de eleget ahhoz, hogy szinten tartsuk magunkat. Nem engedünk ki teljesen, mert annak nem szokott jó vége lenni, illetve az előbb már említett versenyeken, így még lesz esélyünk jól szerepelni – tette hozzá a szintén jó formában lévő kalapácsvető.

Írásunk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült.  

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!