Új játékos sorozatunk első szereplője Simon Cintia, aki egykor ifjúsági olimpián is képviselte hazánkat a kosárlabda válogatott tagjaként. Néhány évet eltöltött a SzoESE mezében is, azonban a labdasport profi űzésével felhagyott. A kosárlabdától nem szakadt el és egy teljesen új területen próbálta ki magát – nagyon szép eredményekkel.

A Hungarysport instagram oldalán feltett kérdésre (Mely sportágban ért el kimagasló eredményeket?) meglepően sokan tudták a választ. A lehetséges megoldások közül minden második ember kattintott a súlyemelésre, de akadt aki aki a tájfutást és a sakkot is elképzelhető alternatívának tartotta. Az eltelt két évről és a koronavírus-járványról is szót ejtettünk a szőke sportolóval.

Amit tudni lehetett rólad: abbahagytad a kosárlabdát, majd várost is váltottál és fitneszteremre cserélted a tornacsarnokot. Mennyire volt nehéz ez a váltás?

– Lassan már 2 éve, hogy párommal Sopronba költöztünk. Nagyon könnyen ment minden, a hűség városa egyből elrabolta a szívünket. Azonban nem teljesen szakadtam el szülővárosomtól, Szombathelytől, hiszen ott tréningezek, iskolába járok, dolgozok. Szóval sokat ingázok jelenleg is.

A kosárlabdától teljesen elszakadtál?

– Mint sportoló igen, mint szakember viszont egyre közelebb kerülök hozzá!

Hogy jött képbe a súlyemelés?

– Az utolsó aktív kosárlabdázó szezonomban elkezdtem crossfitre járni. Ennek a sportágnak az alapja az olimpiai súlyemelés. Nagyon gyorsan és könnyen beleszerettem. Jelenleg a Haladás igazolt versenyzője vagyok és a 71 kg-os súlycsoportban versenyzek.

Mi tetszett meg leginkább a súlyemelésben?

– Leginkább az tetszett, hogy elsőre egész jól ment. Imádom, hogy számokban, kész tényekként látom a fejlődést. Csak egy edzésnek indult, de a közösség, az edzők nagyon megfogtak. Szeretek egyéni versenyző lenni, itt tényleg csak rajtad múlik minden! Mennyi munkát fektettél bele, nincs mellé beszélés!

Milyen eredményeket értél el, amelyekre büszke vagy?

– Még nincsenek nagy eredményeim, hiszen csak 1 éve kezdtem. A legbüszkébb mégis talán a MEFOB (Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság – a szerk.) 1. helyezésemre vagyok, amit idén meg szerettem volna védeni, de sajnos közbeszólt ez a vírus.

Milyen távlati céljaid vannak a súlyemeléssel?

– Természetesen szeretném folytatni ameddig csak bírom és minél jobb eredményeket elérni, amit csak lehet, sokat versenyezni.

Mennyire nehezíti meg a dolgos hétköznapjaid a koronavírus-járvány?

– Sajnos a járvány miatt már 1 hónapja nem edzettem rendesen. Itthon próbálom szinten tartani magam, kettlebellel, saját testsúlyos gyakorlatokkal. Jelenleg egy új jövevény is lefoglal szinte 0-24-ben. Legalább erre jó ez a karantén, hogy bele mertünk vágni a kiskutya projektbe!

Az insta oldalunkon lévő új játékunk alkalmával a többség nem felejtette el ki az a Simon Cintia. Mit jelent ez neked?

– Nagyon jól eső érzés, hogy még mindig követik a mindennapjaimat!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!