ITT írtuk meg, hogy az MLSZ hétfő esti döntése értelmében nem folytatódik az NB II.

Akadt olyan szereplő, aki meglepődött, de olyan is, aki nem. Most egy-egy vélemény következik innen és onnan.

„Benne volt a levegőben a döntés, szerintem senki sem lepődött meg – nyilatkozta Séllei Árpád a haladas.hu-nak. – Helyesen döntött a szövetség, és ezt nem azért mondom, mert NB II-esek  maradtunk. Meggyőződésem, hogy ha folytatódott volna a bajnokság, még előrébb is végezhettünk volna, hiszen csak öt pontra voltunk a nyolcadik helytől. Jómagam korábban úgy gondolkodtam, ezzel a csapattal a nyolcadik pozíciót elcsíphettünk volna, az együttes meccsről meccsre fejődött, jöttek az eredmények is.”

„Egyelőre nem tudjuk a hogyan továbbot, hiszen az MLSZ még nem közölte, mikor kezdődik a következő idény. Így nem tudjuk azt sem, hogyan alakulnak az edzések. Több játékos és Mátyus János szerződése is lejár június harmincadikán, szeretnénk a jelenlegi keretet és a szakmai stábot egyben tartani, de a vírus okozta gazdasági nehézségek miatt nehéz érdemben tárgyalni. Pedig ha a jelenlegi keretet egy-két játékossal megerősítjük, komoly céljaink is lehetnének” – tette hozzá a szombathelyi klub ügyvezető igazgatója.

Jancsó András kiváló évkezdetet produkált csapatával. Ő szívesen folytatta volna a pontvadászatot.

– Nagyon meglepett a döntés. Nyílván senki nem számított hirtelen ilyen drasztikus lépésre. Korábban még azt az információt kaptuk, hogy pénteken tesztelnek bennünket és, ha minden rendben, akkor hétfőn elkezdhetjük az edzéseket. Ehhez képest lefújták a bajnokságot így “borult” a program.
Nyílván nagyon örülök, hogy így NB II-esek maradtunk. Úgy gondolom, hogy a forma alapján és az esetleges folytatás esetén sem lett volna probléma és persze (így könnyen mondva) előrébb is végezhettünk volna. Viszont fordított esetben, ha most a kieső helyen lettünk volna a bajnokság lefújásakor, finoman szólva nem tetszett volna senkinek sem a döntés a klub háza táján… Az élet valamiért így hozta. Nagyon boldog vagyok, hogy nyártól tiszta lappal indulhatunk az NB II-ben és bízom benne, hogy nem hátrafele kell néznünk majd, hanem a tabella elejére – fogalmazott megkeresésünkre Jancsó András.

A zöld-fehérek edzéseinek folytatásáról egyelőre nincs információ. Meg kell várni a hivatalos határozatot arról, hogy mikor kezdődik a következő NB II-es szezon, utána döntenek arról, hogy mikor kezdik a felkészülési programot. Addig is a játékosok folyamatosan kapják az edzésprogramot, amit otthon el kell végezniük.

A Haladás a 17. helyen fejezte be az NB II 2019–2020-as idényét, úgy, hogy Mátyus János irányításával az idei hét bajnoki mérkőzésén egyszer sem kapott ki, 4 győzelem mellett 3 döntetlen volt a mérlege.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!