Több, mint 2 hónapja játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a Haladás VSE futsal együttese. A friss kupagyőztes sokáig nélkülözte közönségét és a közös edzést is, köszönhetően a koronavírus-járványnak. Azonban az utóbbi állítás hamarosan a múlté lehet az új rendelet miatt, ami változást hozhat hazánk sportéletében is.

Dávid Richárd még a télen szerződött Szombathelyre. Gyorsan megszerette a védő a vasi megyeszékhelyt és a közönséget is. Az elmúlt heteket egyéni edzésekkel töltötte és már nagyon várta a közös tréningeket.

– Nagyon vártam már ezt az enyhítést a csapatsportokkal kapcsolatban, de egyelőre még a tesztek elvégzése az első lépés, hogy újra munkába állhassunk. A mi egyesületünknél ez a folyamat zajlik, reméljük, hogy a héten el tudja a klub végezni a szükséges vizsgálatokat, hogy minél hamarabb vissza tudjon állni minden a rendes kerékvágásba. Amíg ez nem teljesül, addig továbbra is egyéni képzések és edzéseket végzünk. Én személy szerint, nagyon várom már, hogy a barátaimmal, csapattársaimmal edzhessek, hiányoznak a közös tréningek és a családias öltözői hangulat – osztotta meg gondolatait Dávid Richárd.

Update: Az MLSZ döntése értelmében a testi kontaktus miatt a 2019/2020-as élvonalbeli futsal bajnokságot is befejezettnek tekinti. Így Dávid Richárd óhaja nem teljesülhet… 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!