Szinte mindent felborított a járvány, így totális káosznak tűnik az európai klubfutball helyzete. Egyes bajnokságokat befejezettnek nyilvánítottak, más országokban a lehetséges forgatókönyvön dolgoznak. Azonban ez a nyár nemcsak a folytatást alakíthatja át, hanem egyes labdarúgók karrierjére is nagy hatással lehet vagy épp tehet pontot a végére.

A szaklapok összegyűjtötték ugyanis azon futballisták névsorát, akiknek néhány hét múlva lejár a szerződése. A hivatalos álláspont szerint június lenne a vízválasztó időpont, de ez bajnokságonként eltérhet – főleg ha a folytatás mellett szavaznak. A korelnök nem lehet más, mint Zlatan Ibrahimovic, aki már 39 éves, de fizikai állapota kiváló.

Valószínű, hogy a svéd támadó még nem akasztja szögre a stoplist. A PSG is elveszíthet egy életveszélyes csatárt Edinson Cavani személyében. A 33 éves játékost korábban rengeteg csapat vitte volna, de a párizsi klub nem adta. Mára talán meg is kopott a renoméja az uruguayi éknek, az viszont biztosnak mondhat, hogy távozni fog a francia fővárosból.

Maradjunk még a PSG-nél, hiszen a nyár vesztesei is lehetnek. A belga Thomas Meunier, és a francia Layvin Kurzawa szerződése szintén lejár június végén. Ráadásul előbbi 28, utóbbi 27 éves hátvéd, erejük teljében csaphatnak le rá a riválisok. A zuhanyhíradó szerint Meuniert az Everton vinné, míg Kurzawát az Arsenal és a Juventus is megszerezné.

A védelem közepén számításba vett Thiago Silva esete speciális. A védő valószínű, hogy maradna, azonban a PSG vezetősége már nem gördítene akadályokat a távozása elé. Érthető, hiszen Silva már 35 éves, helyére pedig a Barcelona mellőzött hátvédjét, Umtitit szemelték ki. A Manchester City is elveszíthet egy értékes játékost a nyáron.

David Silva tíz év után intene búcsút a kékeknek. Már szezon elején is jelezte, hogy ez a szezon lesz számára az utolsó Angliában. A támadóként és középpályásként is bevethető játékosnak az Egyesült Államokból, Katarból és Japánból is vannak ajánlatai, azonban a labdarúgó kijelentette, hogy szeretné szülőföldjén, a Las Palmas színeiben befejezni pályafutását.

A Chelsea együtteséből is lesznek távozók. Egykor elképzelhetetlen volt a csapat összeállításánál Willian és Pedro neve, mára viszont kifelé áll a rúdjuk. A brazil szélsőt vinné az Arsenal, így maradna a játékos Londonban, Pedrót pedig az AS Roma, egykori egyesülete a Barcelona valamint az Inter Miami is szívesen látná soraiban.

Nemcsak távozója, hanem érkezője is lenne ingyenes igazolással a Chelsea-nek. Már amennyiben Dries Mertens elfogadja Lampard mester invitálását. A nápolyi szurkolók nem csak Mertens esetleges távozása miatt aggódhatnak, hanem José Callejón miatt is. A spanyol támadó iránt is van kereslet, azonban úgy tűnik, hogy a játékos hajlik az esetleges maradásra.

A Tottenham védőjét többen is vinnék. A belga hátvédet vinné a Chelsea, a Manchester United, a Liverpool és az Inter is. Kérdés mi a terve Mourinhonak a védővel. A Dortmund is veszíthet egy embert Mario Götze személyében. A 27 éves középpályás kiváló eredményeket ért el, azonban sérülékenysége elbizonytalaníthatja a rivális csapatok vezetőit.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!