Nem könnyű a sportolók élete a koronavírus-járvány időszakában sem. Erről talán a Haladás-Viktória FC játékosai tudnának mesélni. A női élvonalban érintett csapatnak nem úgy sikerült az őszi szezon, ahogy szerették volna. Egy edzőváltással kezdték meg a téli szünetet, majd a felkészülést is, ahol szép eredményeket értek el.

A téli teremlabdarúgó tornán ezüstérmet nyert szombathelyiek a felkészülési mérkőzéseken is jól teljesítettek, így joggal reménykedtek a tavaszi rajt előtt. Aztán pont a kezdéskor jött a hír, hogy a koronavírus miatt átmenetileg felfüggesztették a bajnokságot. Siklér Kinga, a csapat gólfelelőse is csalódottan vette tudomásul a döntést, akivel nemcsak a jelenről, hanem a klub sikereiről is beszélgettünk.

Mit gondolsz: van fény az alagút végén? 

– Jelenleg azt gondolom, nem valószínű, hogy folytatódni fog a bajnokság. Azt tudom elképzelni, hogy az első három helyezett mérkőzik meg egymással, és ezzel dől majd el a bajnoki cím sorsa. (Ez a tipp bejött a támadónak, hiszen a bajnokság valóban törölve lett, csak az első két helyezett játszik a BL-indulást érő helyért, amiben a Haladás-Viktória nem érintett – a szerk.)

A Haladás másodosztályú férfi együttesének és a Viktória női csapatának is a lehető legrosszabbkor jött ez a szünet. Te is úgy érzed, hogy felszállóágba kerültetek a tavaszi kezdésre?

– Sajnos egy csapatnak sem jött jókor ez a vírusos helyzet. Úgy érzem, hogy a felkészülésünk viszonylag jól sikerült, illetve a Ferencváros ellen is meccsben voltunk bizonyos ideig. Sajnálatos, hogy egy mérkőzést tudtunk csak lejátszani a tavaszi szezonban. Az sem mellékes, hogy a kupában is elődöntős a csapat. Bízunk benne, hogy hamarosan újra futballozhatunk.

Az új edző – akivel korábban az MTK bajnokságot is nyert – milyen hatással volt rátok?

– Nyilván nem könnyű ilyen rövid idő alatt megszokni egy új edzőt. Számolni kell vele, hogy mások a szokásai, elvárásai. A csapat igyekezett alkalmazkodni hozzá, és azt gondolom, hogy amit eddig Gyuri bácsi kért a társaságtól, azt mindenki próbálta maximálisan teljesíteni.

A téli teremtornán két gólt is szereztél, ráadásul megismétlődött a 2019-es döntő is. Utólag mit mondanál: elégedett vagy, esetleg maradt hiányérzeted a második hely megszerzését követően?

– Természetesen van hiányérzetem, egy döntőben nem kaphatunk ki ilyen különbséggel. Számomra azért is volt érthetetlen kissé, mert az előző mérkőzéseken rendre jól teljesített a csapat. A végén viszont az MTK jobban bírta erővel, illetve a koncentrációval.

Vérbeli támadóként mennyire nehéz a feladatod válogatott és külföldi védők szorításában?

– Az mindig jobban motivál, ha egy olyan játékossal állok szemben, aki esetleg válogatott, vagy épp külföldi. Próbálom kihozni magamból a maximumot, igyekszem egy lépéssel előttük járni és megnehezíteni a dolgukat. Ez a nehézség egyébként elég relatív, mert nyilván van, amikor az adott védőnek „nincs jó napja”, nekem meg, mint támadónak épp igen, és ezt kitudom használni, illetve van olyan is, amikor ez fordítva sül el.

A Viktória FC egyik titka, hogy saját nevelésű fiatalokra épít, amely hosszútávú sikert garantál. Hogy lehet felvenni olyan csapatokkal a versenyt, ahol a fél keretet légiósok alkotják?

– Nem rossz dolog, ha egy klub saját nevelésű játékosaira akar később építkezni. Fontos, hogy a fiatalok is megkapják a megfelelő képzéseket. Legyenek nagyon motiváltak, dolgozzanak keményen, ezt később tudják majd kamatoztatni. Nem egyszerű felvenni a versenyt, de nem lehetetlen. Külföldi játékossal is lehet mellélőni, nem feltétlen válik be mindegyik, mondhatni ki kell fogni őket!

Számodra fontos, hogy a csapattársakkal pályán kívül is megértsétek egymást?

– Nem kötelező minden helyzetben megértenünk egymást. Mindenkinek más a nézőpontja. Az viszont fontos nekem, hogy jó kapcsolatot ápoljak a társaimmal, barátaimmal. Elég közvetlen embernek tartom magam, ezzel eddig nem volt gondom.

Mivel töltöd a szabadidőd?

– Hétből hat napot edzéssel töltök, minden nap megvan általában mit edzek. Emellett segítek anyukámnak a benti házimunkában, illetve apukámnak a kertben, akár fűnyírás, akár öntözés, amit épp kell. Nővérem gyerkőceivel igyekszem minél több időt tölteni, amennyire tehetem. Sokszor járom a természetet, bizonyos útvonalakat teszünk meg, mind gyalog, mind kerékpárral.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!