Rendkívül sokan (közel 400 olvasó) gondolta úgy, hogy megtippeli a SzoESE csapatkapitányának posztját. Talán meglepő lesz számodra, de csak minden negyedik ember találta el, hogy valójában a 3-4-es, úgynevezett csatár poszton mozogsz leginkább otthonosan.

A legtöbben egyébként irányítónak gondoltak. Valóban ilyen sokoldalú vagy?

– Örülök hogy ilyen sokan vesznek részt a Hungarysport tippelős posztjaiban. A rólam szóló kérdésre adott válaszok mindegyike helyes volt, hiszen az évek folyamán sokféle szerepkört töltöttem be a csapatban. Hol irányítóként a szervezésben, hol dobóként a pontszerzésben, máskor pedig a magas emberek védésében illetve lepattanószerzésben számítottak rám. Megvallom őszintén a szívemhez leginkább a 3-as poszt, azaz a magasbedobó áll a legközelebb.

A csapat szerkezeti összeállítása rendkívül nehéz, hiszen kevés magas ember áll a vezetőedző rendelkezésére. Ennek is köszönhető, hogy néha a palánk alatt is helyt kell állnod?

– Sokszor kényszerből kell magas poszton játszanom. Az elmúlt szezonban sajnos a sérülések miatt is lett lyukas ez a poszt, ezt próbáltuk ellensúlyozni egész pályás letámadással, speciális zónavédekezéssel. A modern kosárlabda is abba az irányba tart hogy minél inkább futós, dobós játék legyen, ebben a rendszerben a hárompontosok szerepe felértékelődik.

Az elmúlt hetek bizonyára emberként, családanyaként és játékosként sem volt könnyű. A napi rutinod mennyire borult fel?

– Teljes mértékben. Délelőttjeink tanulással telnek, két alsó tagozatos gyermekkel sok a tanulnivaló. Délutánjaink játékkal, közös programokkal telnek, igyekszünk minél több időd az udvaron tölteni, mozogni, sportolni.

A SzoESE rendkívül fiatal átlag életkorú csapat, korábban szinte mindig a tavaszi szezon volt az, amikor parádéztatok. Tudatos ez a javulás?

– Az edzőnk mindig felhívja a figyelmünk a „nagy tavaszi hadjárat” fontosságára, de valahogy ebben az évben a kezdés is jól sikerült, szép eredményt érhettünk volna el. Egyébiránt a tavaszi fordulók visszavágók, így felkészülten tudunk kiállni a parkettre, levonva az első mérkőzés tanulságait.

Ahogy említetted már remekeltetek ősszel is. Minek volt ez köszönhető?

– Az idei évben jól alakult a csapat kémiája, összetételt tekintve több fiatal játékosnak sikerült idén beépülnie a csapatba illetve csak egy új érkezőnk volt. Így adott volt hogy a taktikai elemeket hamar be tudtuk építeni a csapat játékába.

Hogy hat rátok most az MKOSZ döntése, miszerint véget ért a bajnokság, annak fényében, hogy május elejétől a csapatok ismét közös edzéseket végezhetnek?

– Sajnos az egyesületünkben felújítási munkálatok folynak, így termi edzést nem végezhetünk. Igyekszünk az egyéni edzéseket folytatva formában maradni.

Senki nem ilyen bajnoki hajrában bízott. Hogy lehet ebből erőt meríteni?

– Nagyon nehéz így a csapatban a motivációt fenntartani, talán egy kis reménysugárként hat a B33-as sorozat megrendezésének az esélye. Szeretnénk a tavalyi eredményünket megismételni, túlszárnyalni…

A veszélyhelyzet miatt milyen jóslásokba bocsátkoznál a jövőt illetően? Mit vársz a nyártól és a következő szezontól?

– Nagyon sok a kérdőjel minden tekintetben. A csapat összetétele, szerkezete szeptember elejére áll össze, bízunk abban hogy akkor már csak egy rossz emlék lesz mindez.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!