Pénteken, egy felajánlásnak köszönhetően speciális módszerrel fertőtlenítették a Haladás Sportkomplexum súlyemelő-, illetve birkózótermét. A vegyszeres kezelésnek hála két héten át nem kell tartani attól, hogy a sportolók gyakorlás közben megfertőződhetnek a koronavírussal – írja a haladas.hu.

A West Hungary Sport Guard Kft. felajánlásának köszönhetően védőruhás szakemberek fertőtlenítettek a Haladás VSE Rohonci úti sporttelepén. A műveletet Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és az érintett sportolók nevében Márkus Erzsébet szakosztályvezető is megszemlélte.

 

– Igen sokan kötődünk ehhez az immár több mint 100 éves egyesülethez, így talán érthető, hogy miért a Haladásnak próbáltunk meg segíteni ezzel a kezdeményezéssel. Ráadásul a súlyemelők és a birkózók készülnek az elhalasztott tokiói olimpiára. Az ő edzőtermeiket fertőtlenítették. Én nagyon hálás vagyok nekik ezért, mert így két héten át a sportolók biztonságban tudnak tréningezni. Bízunk abban, hogy a szombathelyi versenyzők helyezésekkel, esetleg érmekkel térnek haza az ötkarikás játékokról – fogalmazott az Országgyűlés alelnöke.

A Haladás VSE nevében Szántó Erzsébet klubmenedzser köszönte meg a segítséget. Kiemelte: a Nano Clean For You Kft. szakemberei egy olyan speciális módszert használtak, amely hosszabb időn keresztül megóvja a birkózókat és a súlyemelőket az esetleges fertőzéstől.

 

– Nagyon örültünk annak, hogy a kormány döntése alapján a sportolóink ugyan csökkentett „üzemmódban”, de el tudták kezdeni a munkát. Kiemelten oda kell figyelnünk az egészségmegőrzésre, így most nagyon jól jött ez a segítség. Ráadásul ez egy komplett és nagyon hatékony fertőtlenítési módszer – fogalmazott Szántó Erzsébet.

A zöld-fehér klub hivatalos oldalán megjelent cikkből az is kiderül, hogy a fertőtlenítést végző cég ügyvezetője, Újhegyi György arról adott tájékoztatást, hogy olyan új generációs vegyszereket használtak, melyek nem klórt, hanem ezüst nanorészecskéket tartalmaznak. Ezek szilárd halmazállapotúak és megtapadnak a kezelt felületen. Az anyagot hidegködös eljárással juttatták a légtérbe.

A vegyszer két héten át véd a baktériumok ellen, emellett pedig gomba-, valamint vírusölő hatása is van.

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!