A koronavírus-járvány tetőzése után szép lassan enyhülnek a szigorítások, ennek megfelelően pedig egyre többen hagyják el otthonaikat, hogy aktívan és a szabadban töltsék el a szabadidejüket. Ahogy jeleztük a hétvégén már akadt sportrendezvény is, amelyet szigorú előírások betartása mellett rendeztek meg a megye több pontján.

Az Abért-tó a horgászokat, a Szombathelyi Futó Klub pedig a kocogás szerelmeseit várta. Mindkét helyszínen szép számmal érkeztek résztvevők. Rengetegen pattantak nyeregbe is, kihasználva a jó időt. Kifejezetten örömteli látványt nyújt, hogy a profi kerékpárosok mellett a családok is hódoltak ennek a szenvedélynek.

Ugyanakkor a fitnesz parkok, sporttelepek is jó alternatívát nyújtottak. A Csónakázó-tó partja mellett a Stromfeld-lakótelepen és a Nyitra utcai Általános Iskola közelében lévő sportpark is nagy népszerűségnek örvendett a hétvégén. A sporteszközöket a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki kipróbálhatta.

Megtelt élettel a Sportliget is. A kosárlabda pálya mellett a labdarúgó pályán is pattogott a labda. Az óvatosság jegyében azért az látható volt, hogy igyekszik mindenki vigyázni önmagára és a másik egészségére. A profi sportolók pedig már az edzőközpontokban készülnek, köztük az élvonalbeli labdarúgók már a május végén folytatódó bajnokságra hangolnak.

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!