Az öreg kontinens után ismételjen keljünk hosszabb útra, hogy meg se álljunk Indiáig, ahol egy nem mindennapi helyen található egy stadion. Bár az ország legkedveltebb sportága inkább a krikett, de a Dardzsilingben található létesítményben rendszeresen rendeznek labdarúgó mérkőzéseket is. Ez pedig mozgatórugója is a térségnek.

India észak-keleti csücskében, a Himalája alacsonyabb fekvő részén található meg a 107 ezres népességgel rendelkező város. A településnek van magyar vonatkozása is, hiszen itt temették el Kőrösi Csoma Sándort, a híres tibetológus nyelvtudóst. A teaültetvények mellett a legfőbb bevételi forrást a turizmus jelenti Dardzsilingnek.

A látványosságok tekintetében itt található a Föld harmadik, India legmagasabb hegye, a Kancsendzönga hegycsúcs valamint a Himalája-vasút, ami 1881 óta üzemel. A sport vonatkozásában pedig a Gorkha Stadion jelenti az unikumot. Az 1993-ban épült létesítmény 15 ezer fő befogadására képes, amit 2004-ben felújítottak és bővítettek is.

A stadionban krikett és labdarúgó mérkőzések mellett kulturális eseményeknek is otthont nyújt. A Darjeeling Hill Gorkha Sports tulajdonában lévő létesítmény egyébként meglehetősen szerény minőségű, ugyanakkor feltétlenül keresse fel, aki teheti. Az időjárásnak köszönhetően Dardzsiling sokszor ködfátyolba burkolózik, ami szenzációs látványt kölcsönöz. Azért az oldalirányú felszabadításokkal nem árt vigyázni!

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!