Neveletlen gyerek, fellengzős sztár, frizura bolond és megannyi más jelzővel illették pályafutása során David Beckhamet. Az angol válogatott egykori csapatkapitánya már hét éve felhagyott a profi sporttal, de elmondása szerint még mindig nagyon hiányzik neki a labdarúgás. Ha állomáshelyeit tekintjük elmondható róla, hogy kimagasló szinten játszott, remek klubokban.

David Robert Joseph Beckham 1975. május 2-án született utánpótlás játékosként megfordult a Ridgeway, a Tottenham és a Brimsdown színeiben. Első komolyabb sikerét a Manchester United középpályásaként aratta, amikor 1991-ben az U15-ös csapattal megnyerte az ifi FA kupát. Érdekesség, hogy ebből a keretből többen is hatalmas karriert futottak be. (Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville, Nicky Butt és Paul Scholes is)

Egy kölcsönidőszakot leszámítva 1992 és 2003 között a Manchester United felnőtt csapatának meghatározó játékosa volt. 265 mérkőzésen 65 gólt jegyzett, amelyeket többnyire félelmetes szabadrúgásaiból szerzett. Több bajnoki cím és kupagyőzelem mellett 1999-ben a Bayern München felett aratott 2-1-es BL siker pályafutása legnagyobb sikere.

Ezt követően 116 alkalommal ölthette magára a Real Madrid mezét. Azonban hiába játszott a galaktikusoknál, az igazán nagy sikerek már elkerülték és 32 évesen már Amerikában, az LA Galaxy-ban rúgta a labdát. Többször kölcsönben megfordult még az AC Milan színeiben is, végül 2013-ban a PSG volt karrierje utolsó állomása.

A francia bajnokságban a Brest ellen búcsúzött a profi labdarúgástól. A válogatott mérkőzések tekintetében is rekorded volt a 115 mérkőzésével, amelyeken 17-szer talált a kapuba. A hét éves évforduló alkalmából a BL-győzelemkor készült fényképpel idézte fel pályafutását és hozzátette, hogy még most is nagyon hiányzik neki a labdarúgás.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!