Az elmúlt hetekben a Gyöngyöshermán-Szentkirály Sportcentrum adott helyet az előző években szenzációs szereplést produkáló, sikert sikerre halmozó NBA-Szombathely Crushers amerikaifutball csapata edzéseinek. Fotóink is itt készültek.

Ismert, hogy a Crushers a 2018-as és a 2019-es Divízió I-es bajnokságot is megnyerte, ráadásul mindkettőt hibátlanul. Ezt követően financiális és létszámgondok, valamint az utánpótláscsapatok hiá­nya miatt az osztályváltás nem jött létre, a szombathelyiek nem indulhattak el a profi-félprofi HFL ligában.

Az idei, 2020-as bajnokság március 14-én kezdődött volna, de a koronavírus-járvány ebben a sportágban is borított mindent. A meccseket a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) elhalasztotta. A MAFSZ és Tagszervezetei döntése alapján augusztus 20-ig bizonyosan nem kezdődnek meg az amerikai futball bajnokságok meccsei.

A járvány idején, márciustól a közös edzéseket a Crushers is szüneteltette, a csapat áttért a ,,home-office”-ra. Kísérleti jelleggel online, otthoni, eszközök nélküli edzésen vehettek részt a játékosok – többek között ezt is megtudtuk Tatár István csapatkapitánytól, akivel a szentkirályi pályán több aktuális témáról, így nemcsak a járvány alatti egyéni felkészülésről, de az amerikai játékos-edzői segítségről, a sportági fanatizmusról és a jövő nagy feladatairól, céljairól is beszélgettünk.

Megtudtuk, hogy idén összevonták a Divizió I-es bajnokság keleti és a nyugati csoportját, így eddig ismeretlen ellenfelekkel is összecsap majd a Crushers. Hosszú utazások várnak tehát a szombathelyiekre, ahol 9 csapat alkotja a bajnoki mezőnyt, de csak hat mérkőzést játszanak a résztvevők. Az alapszakaszban háromszor játszik hazai körülmények között, a szombathelyi Városligeti pályán a Crushers, háromszor pedig idegenben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!