Nem túlzás azt állítani, hogy megvan a siker receptje Körmenden. Az utánpótlásra bátran építő piros-feketék a 2019/2020-as szezon elején új koncepciót dolgoztak ki. Ennek eredményeként az U23-as csapattal vágott neki az Alpok Adria Kupa küzdelmeinek. Azonban nemcsak a nemzetközi mezőnyben, hanem a honi felnőtt és utánpótlás bajnokságban is nagyot alkottak.

A nagy öregek mögött sikerre éhes fiatalok kopogtatnak, akik rendre élnek a bizalommal. Ilyen Kiss Mátyás is, aki szemtelenül fiatal, mégis érett játékkal rukkolt ki és több ízben bizonyította, hogy mennyire pontosan tud mezőnyből tüzelni. A tehetséges játékos sem örült a járvány miatti kényszerszünetnek, de megpróbálta előnnyé kovácsolni ezt az átmeneti időszakot.

Milyen érzés, hogy az ország egyik nagy múltú, ugyanakkor a fiatalokra előszeretettel építő csapatánál dolgozhatsz hétről-hétre?

– Fantasztikus. Amikor először találkoztam ezzel a sporttal, attól fogva a körmendi kosárlabda a mindenem. Itt tanultam meg a sportág alapjait. Az idei évtől különösen nagy hangsúlyt fektetnek Körmenden a fiatalok felnőttcsapatba való beépítésére. Remek szakmai stábbal dolgozhatunk, külön erőnléti edzővel. Úgy gondolom remek munkát végeznek.

Mi a véleményed a körmendi szurkolókról? Ők is hozzájárulnak egy-egy sikerhez?

– A körmendi szurkolók… nos, magabiztosan állítom, hogy az országban messze a legjobbak. Nélkülük nem lennénk ott, ahol vagyunk, rengeteg mérkőzést az ő buzdításukkal sikerült behúzni. Ezért nagy köszönet jár nekik.

A nyáron új koncepció kidolgozására került sor Körmenden. Ennek eredményeként már nemzetközi hadszíntéren is bizonyíthatnak a fiatalok. Ez mennyivel másabb a honi derbikhez képest?

– Igen, ez így van. Az idei szezonban ismételten indult a csapat az Alpok Adria Kupában, de idén csak az U23-as játékosok szerepeltek ebben a sorozatban. Ez remek fejlődési lehetőség volt számunkra, úgy gondolom sokat tanultunk ez idő alatt. Az U20-as bajnoksághoz képest teljesen más. Itt felnőttek ellen játszottunk, ami önmagában nagy különbség. Én személy szerint nagyon szerettem ezeket a találkozókat, sok tapasztalatot gyűjtöttem.

Körmenden mindig számítottak a fiatalokra, ez terhet jelent vagy inspirációt számodra?

– Szerintem abszolút motivációként kell ezt felfogni. Ez hatalmas lehetőség és megtiszteltetés is egyben.

Milyen más sportokat kedvelsz, követsz, esetleg jársz ki találkozókra?

– Nem igazán követek más sportokat. Nővérem röplabdázik, az ő meccseire néha el szoktam menni, ha nekem épp szabadnap van.

Kedvenc kosarasod?

– Ez egy nagyon jó kérdés… megmondom őszintén konkrét kedvencem nincs! LeBron James játékát kedvelem, azt, amilyen dominanciával játszik 35 évesen is. Az utóbbi időben nagyon megkedveltem Facundo Campazzo játékát, aki a Real Madrid irányítója. Rendkívüli látása van ehhez a játékhoz.

Családod mit szól hozzá, hogy egy többszörös bajnok és kupagyőztes együttes feltörekvő titánja vagy?

– Természetesen nagyon boldogok, de ez nyilvánvaló. Nélkülük sehol nem lennék. Igazából a kosárlabdázást, önmagát is nekik köszönhetem, hiszen ők vittek el 2011 nyarán az első kosártáborba, Körmendre.

Milyen távlati terveid vannak a kosárlabdával?

– Legfőbb célom az, hogy egyénileg minél többet fejlődjek, illetve szeretnék a körmendi csapatnál minél több szerepet kapni.

Mivel töltöd a kevéske szabadidőd?

– A jelenlegi helyzet miatt elég sok szabadidőm van. Végzős diákként most a tanulás volt a legfontosabb. Ezek mellett folyamatosan edzem magam. Vannak egyéni edzéseink is, de egyénileg is bejárok a konditerembe, illetve néha elmegyek futni. Sok időt töltök a családommal is, hiszen most itthon vagyok.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!