Az már köztudott volt, hogy Kiss Norbert nem marad a Tankpool 24 Racing Teamnél. A szombathelyi pilóta pedig ismét megcélozná az első helyet, amelyet korábban már kétszer is megszerzett. Erre pedig a Révész Truck Racing Team színeiben lesz rá lehetősége. Az augusztusban kezdődő és novemberben véget érő időszakban hat futamot rendeznek majd.

“Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy létrejött ez az új magyar csapat. Úgy érzem, egy picit hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon” – nyilatkozta saját honlapján Kiss Norbert, aki korábban az OXXO Racing Team színeiben nyert két Európa-bajnoki címet. A pilóta kiemelte, hogy keményen dolgoznak majd a sikerért, amit nem adnak könnyen.

Révész Bálint, a cégcsoport elnök-tulajdonosa úgy nyilatkozott, régi nagy álma valósult meg azzal, hogy létrejött a kamionos versenycsapat.

“Összeállt a magyar csapat, magyar versenyzővel, célunk a dobogó felső foka lesz már az első évben” – nyilatkozta Kozák Attila csapatvezető. A MAN típusú versenykamiont az ország egyik legkorszerűbb műhelyében Bakó Csaba versenymérnök készítette fel. A helyszín kiválasztása után Kiss Norbert hamarosan tesztelni fog.

Közben a 35 éves magyar pilóta az M1 aktuális csatornának arról beszélt ma, hogy a kamion már készen áll az idényre, egy új, “versenyképes csomaggal” indulnak harcba, ráadásul gyári MAN versenymotorral, amivel a legjobbakkal is felveszik majd a versenyt, és a végelszámolásnál ott lehetnek az élmezőnyben.
Kiss Norbert megjegyezte, korábban úgy tűnt, kicsit kapkodós lesz a felkészülés, azonban a koronavírus-járvány közbeszólt és több versenyt is elhalasztottak. A jelenlegi tervek szerint augusztusban indul a szezon.
A versenyző – aki szimulátorozással tartotta karban a “kéz-szem-láb koordinációját” – hozzátette: az előttük álló csonka szezonban számos ismeretlen tényezővel kell számolniuk a csapatoknak, így véleménye szerint nem is az anyagi háttér lesz majd elsősorban a döntő, hanem hogy milyen a csapatmunka.
A jelenlegi tervek szerint a futamok augusztus végén Csehországban indulnak és november közepén az olaszországi Misanóban lesz az utolsó állomás. A mezőny október 17-18-án a Hungaroringen versenyez.

A kamion Európa-bajnokság versenynaptára:
Augusztus 29-30.: Most, Csehország
Szeptember 12-13.: Zolder, Belgium
Szeptember 26-27.: Jarama, Spanyolország
Október 3-4.: Le Mans, Franciaország
Október 17-18.: Hungaroring, Magyarország
November 14-15.: Misano, Olaszország

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!