Hosszú kihagyás után szép lassan minden sportegyesület megkezdheti a munkát. Így tett a Haladás VSE íjász szakosztálya is, ahol többszörös Európa-, valamint világbajnok versenyző is akad. Ugyanakkor nemcsak az idősebbek, hanem a fiatalok szereplésére is odafigyelnek a szombathelyi egyesületnél. Ennek megfelelően állították össze az edzéstervet is.

– Most főként a technikai elemeket gyakoroljuk. Az elkövetkezendő időszak versenyeiről még nincsenek konkrétumok. A Magyar Íjász Szövetség megfogalmazta ajánlásait, ezek alapján kell majd megszervezni az erőpróbákat. Mi júliusban rendeztünk volna meg az országos bajnokság egyik fordulóját, de valószínű, hogy ezt a megmérettetést nem tudjuk megszervezni – nyilatkozta a klub honlapjának Takács Gergő szakosztályvezető.

A nyolchetes kihagyás után hétfőn valamint szerdán a gyerekek képzését segítik elő a szakemberek. Kedden és csütörtökön egyéni gyakorlásra van lehetőség. Ilyenkor leginkább a lövések szerepelnek a programban. Fontos információ, hogy a tervekkel ellentétben a szekszádi világbajnokságot nem idén, hanem már csak jövőre rendezik meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!