Horváth Roland lesz az Érd női kézilabdacsapatának vezetőedzője. A klub pénteken a honlapján jelentette be, hogy a szakember, aki eddig a Békéscsabát irányította, korábban pedig Siófokon is dolgozott, nyártól veszi át az együttest.
“Érd városa megérdemli a kézilabdát, a szurkolók és a lakosok szeretik a sportot, ez a mindennapokban is érződik. Nem lesz könnyű feladat, hiszen a nulláról kezdjük a szezont, körülbelül 14 új játékosnak kell összeszoknia, ehhez türelem, kitartás és biztatás kell mindenki részéről, de foggal-körömmel fogunk harcolni az NBI-ben maradásért.” – nyilatkozott Horváth Roland, akinek munkáját Gridnyeva Szvetlana kapusedző és Maurer Szandra erőnléti edző segíti majd.
A korábbi vezetőedző, Szabó Edina április 28-án jelentette be, hogy tíz után távozik a klubtól az Érdi Sport Kft. megváltozott finanszírozási feltételei miatt. Korábban közölte, hogy anyagi okok miatt az érdiek felnőtt keretének minden tagjával közös megegyezéssel szerződést bontottak.
A Szabó Edina, Rácz Mariann edzőpáros 2010 óta hatszor vezette bajnoki bronzéremig az érdi csapatot, amely ebben az időszakban négyszer végzett dobogós helyen a Magyar Kupában.

(címlapkép: illusztráció)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!