– Hogy élted meg azt, ahogy ez az évad lezárásra került?

– Természetesen rossz volt megélni magát a vírushelyzetet és annak következményét, hogy nem fejezhettük be a bajnokságot, de kétség sem férhet a döntés jogosságához.

– Ekkor a 11.helyen álltatok, a kieső zónától biztos távolságban, pontszámban messze attól. Nem a szurkolói optimizmus, hanem az előbbiek mondtatják velem, hogy szinte biztosra vehető volt a bennmaradás. Egyetértesz?

– Igen, egyetértek és egyben nagyon örülök, hogy feljutó csapatként a bajnokság véghajráját a 10.helyről úgy várhattuk volna, hogy az év elején meghatározott célunkat már nagy részben teljesítve, komolyabb célokért küzdhettünk volna. Bár a bajnokság törölve lett, de az addig lejátszott mérkőzéseket az emlékezetünkből nem törölhetjük ki, ez a sikeres év kell, hogy erőt adjon nekünk a jövőre nézve.

– Voltak problémáitok, sérülések, távozó játékos, hazai meccsek helyszínének kérdése. De ezek ellenére ahogy összeállt a csapat, jöttek a győzelmek, méghozzá biztos, jó játékkal. Pontokat szereztetek a Alba, DKKA, SZISE, Békéscsaba és a Mosonmagyaróvár ellen is. Az elképzeléseid mind egyes játékosok, mind a csapat, mind a játék tekintetében megvalósulni látszottak?

– Nagyon sok nehézségünk volt, ahogy te is mondod, a teremproblémáktól a sérülésekig, sokszor feszegettük és át is léptük határainkat, de mindig hittünk magunkban és abban a filozófiában, amiben dolgozunk. Mindenképpen meg kell említsem szurkolótáborunkat, akik nélkül nem tudtunk volna úrrá lenni a nehéz pillanatokon, személy szerint nekem is, de úgy gondolom az egész csapat nevében mondhatom, hogy rendkívül sokat számít a szeretetük és támogatásuk. Abszolút megvalósultak elképzeléseim, nyitottak és befogadóak voltak játékosaim, nagyon büszke vagyok rájuk. Az eredményes szereplés mellett klubunk kiemelt feladata a fiatal játékosok fejlesztése, menedzselése, ebben a tekintetben is rendkívül elégedett vagyok az idei szezonnal is, hiszen Pődör Rebeka és Csire Fanni saját nevelésű játékosaink megmutatták, hogy felnőttek a feladathoz és éltek a bizalommal, meghatározó játékosai a csapatnak.

– Beszéljünk a jövőről. A gárda magja egyben marad. A TAO, szponzorok révén az anyagi feltételek is adottnak látszanak. Az Aréna Savariát is használhatjátok. Ezek örvendetes hírek, gondoljunk csak az Érd-re. Mindezek alapján mit vársz az új szezontól?

– Nagyon fontos volt, hogy meg tudjuk tartani az értékeinket. Ne kelljen újra új csapatot építeni. A mögöttünk hagyott szezonban talán nem túlzok azzal, ha azt mondom, mi voltunk az egyik meglepetéscsapat, de hibáznánk, hogyha realitásként és alapelvárásként kezelnénk a csodát. Ennek megfelelően az elvárások nem változnak a jövő évre sem, célunk az Nb1-es tagságunk megőrzése, fiatal játékosaink nevelése, fejlesztése és ami a legfontosabb fantasztikus közönségünk szórakoztatása.

– Optimális esetben mikor kezditek el a felkészülést, mi lesz a menetrend?

– Július 2-án kezdjük a felkészülést, addig egyéni program szerint dolgoznak a játékosok.

– Várhatóak még igazolások? Mikor lesznek bejelentések?

Ahogy korábban is említettem, prioritást élvezett, hogy a meglévő értékeinket megtartsuk, ezért az új igazolásaink száma csekély, kapus és szélső poszton lesz új játékosunk illetve az ifjúsági csapatunkból csatlakoznak hozzánk jó páran.

Időközben Balog Juditot kapus posztra már le is igazolta a klub – a szerk.

– A Vác ellen majdnem egy félidőt három beállóssal játszattál, ilyet azért nemigen látni. Meglepetésnek szántad?

– Edzői ars poeticám része az új dolgok megismerése, alkalmazása, illetve a sportág stratégiai repertoárjában még kiaknázatlan területek felfedezése. 9 évvel ezelőtt mikor 7-6-t játszattam az akkori csapatommal, egy vad és értelmetlen stratégiának tartották sokan, ma pedig látjuk, hogy azóta mekkora teret nyertek a 7 mezőnyjátékossal indított támadási manőverek. A következő újdonság véleményem szerint a 3 beálló szerepeltetése egy támadásban, aminek természetesen szintén van hátránya, a kérdés mindig az, hogy “mennyit hozhat és mennyit vihet a konyhára”, ezt pedig sok tényező határozza meg, az ellenfél játékstílusa, az eredmény állása és így tovább. Tehát nem gondolom, hogy a következő szezonban minden mérkőzésen 3 beállóval vagy 7 mezőnyjátékossal fogunk játszani, de a stratégiai “fegyverzetünknek” része lesz továbbra is.

Köszönjük az interjút, és sok „táncolj Gyuri”- élményt kívánunk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!