A darts sport szerelmesei nem panaszkodhatnak, hiszen a koronavírus-járvány alatt többet gyakorolhatott mindenki. A korlátozások enyhítése óta pedig gőzerővel játszhatnak egymással a játékosok. Az online felületeknek köszönhetően már a profik is hazai környezetben ragadhatnak nyilat. Azonban az élő versengésnek párja nincs.

Ennek megfelelően alakította ki a menetrendet a Magyar Darts Szövetség és hívta életre a STEEL Hugarian Diamonds Cup elnevezésű tornáját, ahol az ország legjobb dartsosai ragadhattak nyilat és mérik össze tudásukat. A hétvégén az első csoportmérkőzésekre került sor, ahol mindkét nem bizonyíthatott. Az országos megmérettetés első körének akadt vasi szereplője is.

Ahogy beszámoltunk róla és élő stream segítségével sugároztuk is, Csóka András, a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület elnöke is részt vett a tornán. A vasi klub színeiben indulő dartsversenyző a C-jelű csoportba került, ahol két, korábbi utánpótlás válogatott volt az ellenfele. Prés Nándor és Katona Bence nagyon komoly színvonalat és minőséget képviselt.

Az első találkozót a Smile Darts Club sportolójával vívta Csóka András. Kissé megszeppent kezdés után sikerült elvennie ellenfele legjét a szombathelyi játékosnak, azonban a végjátékokban jobban koncentrált Prés Nándor, így 4-1 arányban győzedelmeskedett. Úgy tűnt, hogy jót tett a szombathelyi versenyzőnek, hogy egyből tábla ellen áll Katona Bence ellen is.

A Sport Darts Club színeiben induló fiatalember próbálta lemásolni az előző játékos által bemutatott dobásokat, de hiába. Csóka András félelmetesen célzott és nemcsak a legeket vette el riválisától, hanem magabiztosan nyerte is az összecsapást. Az utolsó forduló arról volt hivatott dönteni, hogy a vasi versenyző hányadik helyen végez a csoportban.

Prés Nándor ellen sem ment Katona Bencének. Bár kisebb megingások mindkét játékosnál akadtak, az esélyeknek megfelelően Prés örülhetett 4-2-re, ezzel pedig a csoportelsőséget is megszerezte. A második helyet ezzel Csóka András szerezte meg. A folytatásra pedig nem kell sokat várni…

I. STEEL Hugarian Diamonds Cup

C-csoport
Csóka András – Szombathelyi Darts Club Sportegyesület
Prés Nándor – Smile Darts Club
Katona Bence – Sport Darts Club

Csóka András – Prés Nándor 1-4
Csóka András – Katona Bence 4-1
Prés Nándor – Katona Bence 4-2

C-csoport végeredménye:
1. Prés Nándor 4 pont (8-3)
2. Csóka András 2 pont (5-5)
3. Katona Bence 0 pont (3-8)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!