A koronavírus-járvány alatt meghozott intézkedések többségét már feloldotta a kormány, így az edzések is megkezdődhettek a vasi sportegyesületeknél. A Haladás VSE tenisz szakosztálya sem kivétel, ahol közel száz gyermek készülhet a Sportligetben. A munka gőzerővel folyik, s a kiszolgáló létesítmény közelgő “átalakulása” újabb lehetőségeket biztosít.

Jelenleg három pályán dolgozhatnak a szakedzők az ifjú sportolókkal, a sátor lebontását követően hatra bővül majd. Hét edző foglalkozik közel száz gyerekkel és a kényszerszünet alatt csak specifikus edzéseket végezhettek a tanítványok, amit mostantól felvált a korábban megszokott ütemterv, hiszen hamarosan megkezdődnek a versenyek is.

– Szabályosan labdaéhségük volt a gyerekeknek. Ennek köszönhetően persze gyorsan visszatérnek a korábban jól begyakorolt mozgások. Nagyon jó érzés ismét a tanítványok között lenni, de egy pillanatra sem feledkezünk meg a biztonságról. Szigorúan betartjuk a lázmérésre, fertőtlenítésre és távolságtartásra vonatkozó előírásokat – nyilatkozta Szabó Hajnalka a Haladás hivatalos honlapjának.

A szakosztályvezető hozzátette azt is, hogy folyamatosan dolgoznak a gyerekekkel, mert a tervek szerint már júniusban elkezdődhetnek a különböző korosztályos megyebajnokságok. Ezt követően pedig az országos erőpróbákon is helyt kell állniuk a Haladás VSE teniszezőinek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!