Kurtán-furcsán ért véget az élvonalbeli futsal bajnokság is, köszönhetően a koronavírus-járványnak. A sors igazságtalansága, hogy a szombathelyi zöld-fehér együttes nem teljesedhetett ki a 2019/2020-as kiírásban. A Magyar Kupa-döntőben sznzációs játékkal sikerült ismét aranyérmet nyerniük, azonban a felsőházi rájátszás félbeszakításával a bajnoki elsőségre még várniuk kell a szurkolóknak.

A korlátozások enyhítését követően már tréningeket vezényelhetnek a szakvezetők, a folytatás azonban még távolinak tűnik. A Magyar Labdarúgó Szövetség közzétette a következő szezon kiírását. Az érintett csapatoknak 020. július 13-án 12 óráig kell feltölteniük az MLSZ ügyviteli rendszerébe a nevezéseiket. A Haladásnál négy csapat indítását tervezik.

– Úgy döntöttünk, hogy ősztől ismét négy együttest versenyeztetünk az országos bajnokságokban. Az NB I-es csapatunk mellett indítunk egy gárdát a másodosztályban is. Ebben az együttesünkben a tehetséges fiatalok és az élvonalban kevesebb játéklehetőséghez jutó felnőtt futsalosaink játszanak. Az U17-es és az U20-as csapatok indítása pedig kötelező a számunkra – nyilatkozta Pálmay Tamás a Haladás honlapjának.

Az NB I-es pontvadászat kezdetéről még nincs pontos információ, így a nyári alapozást sem tudja meghatározni addig Juan Ramon Calvo Rodriguez, a csapat vezetőedzője. A háttérmunka azonban nem szünetel, hiszen a játékosokkal jelenleg is tárgyalásban áll a klub vezetősége. Az elkövetkezendő napokban új információval szolgálhat a kerettel kapcsolatosan a szakosztályvezető.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!