Az elsők között adtuk közzé korábban, hogy Matthias Zollner távozott Körmendről. A piros-feketék vezetőedzőjével jól teljesített a csapat, a klub vezetősége is elégedett volt a munka minőségével és az eredményekkel. A német szakember azonban szint az utolsó pillanatban határozott úgy, hogy nem marad a Rába-parti alakulatnál.

Ezzel Hajba Ádám ügyvezető dolga is tovább bonyolódott, hiszen a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek után a csapat kialakítása mellett a szakai stáb összeállítása is újabb feladatot rótt a vezetőre. Úgy tűnik, hogy az első lépcsőfokot megugrotta a csapat, hiszen kedd késő délután sajtótájékoztatón mutatták be az új trénert, akit régi ismerősként köszönhettek a megjelentek.

Ziga Mravljak még 2016 végén érkezett Körmendre, akkor Gasper Potocnik munkáját segítette másodedzőként. Távozását követően az Olimpija Ljubljana csapatánál tevékenykedett, de 2019 nyarán már ismét a Rába-parti együtteshez tette át székhelyét. Akkor Matthias Zollner mellett másodedzőként dolgozott, ugyanakkor a klub ifjúsági programját a vezetésével valósította meg a klub.

Zollner távozását követően több hazai és külföldi edzőt is érdekelte a vezetőedzői poszt, a klub vezetősége viszont a korábban kialakított stratégiát mindenképpen szerette volna megőrizni. Ezt már Hajba Ádám ügyvezető mondta, aki szerint Mravljak személyében egy sikerre éhes, ugyanakkor eredmény-centrikus szakembert találtak.

A tréner elmondta, hogy mindenképpen szeretné az egyesület színeiben játszó fiataloknak lehetőséget adni és ezzel is biztosítani a klub jövőjét, ahol olyan játékosokat neveltek ki, mint Ferencz Csaba. Az új vezetőedző személye tehát már nem titok, az új feladat viszont azt is jelenti, hogy a másodedzői poszton is változás várható.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!