Óriási lehetőség kapujában állt a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttese. A 2019/2020-as kiírásában magabiztos teljesítménnyel második alkalommal is elhódította a Magyar Kupa elsőséget. Ráadásul mindezt hazai környezetben, az Aréna Savariában tette a szombathelyi klub, örömet okozva mintegy háromezer embernek a helyszínen.

A bajnokságban is remekelt a csapat, hiszen a rájátszás során második helyen állt Juan Ramon Calvo Rodriguez vezetőedző irányításával és sokan már a fináléban látták a zöld-fehéreket. A koronavírus-járvány azonban átírta a lehetséges forgatókönyvet és hosszú hetekig megállt a világ sportélete. A szigorítások enyhítése után már a jövőre koncentrál a csapat.

Ennek első lépéseként igyekeztek a keretet és a szakmai stábot is együtt tartani. Csütörtök délután a Haladás Sportkomplexumban öt – a magyar válogatottban is alapembernek számító – játékossal kötött szerződést a vezetőség. Ennek értelmében marad a szombathelyi klub kötelékében Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Vas Ádám, a közönségkedvenc Dróth Zoltán és a Hali saját nevelésű futsalosa Hajmási Milán.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a járványhelyzet minden csapatnál megnehezíti a működést. Ráadásul a játékosokkal való közös munka is szünetelt. Bokor Zsolt sportigazgató örömének adott hangot, hogy a koronavírus okozta kényszerszünet után szép fokozatosan megkezdődhetett a 2020/2021-es szezonra való felkészülés, amely a csapat kialakításával vette kezdetét.

Először a vezetőedző személyére tért ki, Juanra mester munkáját dicsérte, amit az elért sikerek fémjeleznek. Bokor Zsolt hozzátette, hogy a szakembernek hosszútávú szerződése van – ezzel cáfolta a korábban több portálra is felkerült téves pletykákat, miszerint a Haladás vezetőedzője távozóban van és elfogadná a Veszprém megkeresését.

Ezután Juan Ramon Calvo Rodriguez vázolta fel a megvalósítandó terveit és kitért arra, hogy a keret kialakításánál nehézséget okozott a járvány, amely anyagilag is érzékenyen érint minden sportegyesületet, így a szombathelyi futsal szakosztályt is. Ennek eredményeként Sásdi Bálint valamint két légiós szerződése lejárt, nekik nem hosszabbítják meg a kontraktusát.

Ellenben sikerült megállapodni az öt magyar válogatott játékossal valamint a szurkolók egyik kedvencének számító rutinos szerb labdarúgó, Milos Simic is marad a vasi megyeszékhelyen. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Dróth Zoltánnal, Vas Ádámmal, Hajmási Milánnal, Alasztics Marcellel és Dávid Richárddal is egy-egy éves kontraktust kötött a klub.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!