A Szombathelyi Tófürdő facebook-oldalán közölte, hogy június 12-én, pénteken 9 órakor  megnyitja kapuit a strandoló napimádók előtt. Kereszti László, a Tófördő létesítményvezetője honlapunk megkeresésére elmondta, hogy városunk legnagyobb strandja öt medencével (24 fokostól 32 fokosig) és négy nagy csúszdával rendelkezik, ezek mindegyike igénybe vehető mától.

– Az ÁNTSZ aktuális ajánlásával, 637 fős maximális látogatószámmal indítunk. A pénztárnál regisztráljuk a belépőket, majd a kilépéskor is számolunk és folyamatosan tartjuk az engedélyezett létszámot. A bejáratnál tábla lesz elhelyezve, ezen minden fontos, egészségügyi, így a távolságtartással kapcsolatos tudnivaló elolvasható lesz – tette hozzá a létesítményvezető.

Varga Jenőtől, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnökségi tagjától a strandon már hagyományos sportos programok szervezéséről, lebonyolításáról érdeklődtünk.

Megtudtuk, hogy a programszervezés megkezdődött, a tervek szerint június 20-án, szombaton már versenyek teszik még izgalmasabbá a szabadidő eltöltését.

 

– A jövő hétvégétől egészen augusztus 29-ig minden szombaton játékos vetélkedőkkel várjuk a bátor és eddig még bátortalan strandolókat. Június 20-án csúszdaversennyel startolnak a programok, majd egy héttel később vízi játékok lesznek, július 4-én teqball egyéni városi bajnokságot, július 12-én pedig szivacstenisz versenyt rendezünk – sorolta a következő egy hónap programjait Varga Jenő főszervező.

Megtudtuk azt is, hogy idén sem maradhat el a Nemzeti Vízi Vágta (július 18.), a strandsportnap (július 25.), a búvárverseny (augusztus 2.), a XII. Aquatlon Városi Verseny (augusztus 8.), az úszóverseny (augusztus 15.), a vízi játékok 2. része (augusztus 22.). A nyári programsorozat a teqball városi páros versennyel zárul (augusztus 29.).

A Tófürdőn a jegyárak idén a következőképp alakulnak: a felnőttek jegye 1500 forintba (Szent Márton kártyával 1200-ba) kerül, csúszdahasználattal 2200 (1750) forintba. A diákok 1200 (950) forintért, ha csúszdázni is akarnak, 1650 (1350) forintért mehetnek be. A nyugdíjasok jegye 1250 forint, a nyugdíjas csúszdás jegy 1750 (1400) forintért vásárolható. A 3-6 év közötti gyerekek belépőjegyéért 700 (600) forintot kell fizetni. Ezenkívül családi, csoportos és esti úszójegy is létezik.

A tervek szerint vízilabda-edzéseknek, majd meccseknek is otthont ad idén nyáron is a Tófürdő. A legutóbbi években az OB I-ben szereplő AVUS hivatalos weboldalán jelentette be, hogy június 15-től újból lesz lehetőségük vízi edzést tartani. Az edzések június 15 – július 20 között a Tófürdőn lesznek. A 2008-2009-2010 és 2011-es korosztály edzései reggel 7.15-től 8.45-ig, az országos csapatok edzései pedig 20 órától 21.30-ig, vagyis a nyitvatartási idő előtt, illetve után tartanak.

Közben a vasiviz.hu oldalán azt olvastuk, hogy a sportlétesítményt az üzemeltető VASIVÍZ ZRt. a fokozatosság és a biztonságosság elve alapján, a jogszabályok betartásával fogja elsőként az igazolt sportolók, majd a lakossági használók előtt megnyitni.

 

Megtudtuk, hogy a sportiskola úszói – betartva az összes előírást – június 16-ától kezdhetik meg edzéseiket a 33 méteres medencében.

A cél az, hogy amennyiben a jogszabályok engedik, a nagyközönség is mielőbb birtokba vehesse a fedett uszodát. A VASIVÍZ ZRt. törekedve a maximális biztonságra, valamennyi szigorú előírás betartásával készül az újra nyitásra – olvasható a városi cég hivatalos weboldalán.

 

Jó strandolást, sportolást mindenkinek!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!