A SzoEse utánpótlását jelentő serdülő és újonc futók esetében is számos verseny elmaradt a koronavírus-járvány miatt. Sajnos nem lehetett megrendezni a mezei futó diákolimpiát, de az atlétikai diákolimpia több próba és egyéni versenyeit sem.

 

 

Jöttek volna a MASZ által szervezett országos újonc baknokságok, mint Magyarország Újonc és Serdülő Atlétikai Bajnoksága vagy a Magyarország 112. Mezei Futó Bajnoksága is, ezeket a versenynapár szerint őszre halasztották.

Farkas Dóri edző vezetésével májusban indult újra munka, jelenleg 2 csoportban 22 fővel foglalkozik a fiatal tréner.

Dóri egyik kiváló tanítványa a cikkünk megjelenésének napján éppen 13. születésnapját ünneplő Babics Marcell nagy reménysége a helyi atlétikának. Az igazán sokoldalú tehetség már számos versenyról hozta el az aranyérmet.

Marci a vírus időszak alatt sem hagyta abba a futóedzéseket. Heti 5 nap során az edzőjétől, Dóritól kapott edzéstervek alapján, édesapjával edzette végig ezt az időszakot, mert szerinte a jó eredményekért nagyon meg kell küzdeni.

– A járvány ideje alatt is keményen készültem, az edzéstervek szerint teljesítettem most pedig heti 3 alkalommal másfél-másfél órában futok, a vízilabdát pedig heti 6 alkalommal űzöm – árulta el érdeklődésünkre az általános iskola 6. osztályát most elvégző tehetség.

A vízilabda, a triatlon és az atlétika sportágakat is komolyan gyakorló Marci inkább a hűvösebb időjárási körülményeket tartja optimálisnak. A fiatal bajnokkal beszélgettünk.

Babics Marcell sportteljesítményeiről hamarosan bővebben is olvashatnak oldalunkon!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!