A Westside TSE életét rendre követi a Hungarysport is, hiszen ott voltunk több felkészülésükön, nyári táborukon és persze a versenyeken, évzáró gálákon is. A tavasszal Európába érkezett koronavírus-járvány viszont mindenkinek az életét felborította, megnehezítette. Ezzel szembesült az összes szombathelyi, vasi sportegyesület is. Vincze Csabáékat pedig rendkívül rosszul érintette a kényszerszünet.

Az év elejétől tudatosan felépített, megtervezett és begyakorolt koreográfiák már készen voltak és szinte a versenynaptár szerinti induláskor köszöntött be a vírus. A kezdeti nehézségek után online oktatásra került sor a Westside-nál, erről pedig egy szenzációs összeállítás felkerült a világhálóra is, amely rendkívül népszerű és nézett lett.

Június elején – közel három hónapos szünet után – ismét találkoztak egymással az oktatók és tanítványok. Már az érkezésünk sem volt mindennapos, hiszen az új otthonát birtokba vevő egyesület vezetője és a szülők is gondosan, maszkkal fedték arcukat és úgy beszélték meg az elkövetkezendő hetek menetrendjét. A táncteremben a legkisebbek készültek Szárnyas Mónika irányításával és a kicsik láthatóan nagyon élvezték az órát.

Az egyesület vezetője elmondta, hogy ez a kényszerszünet új lehetőségeket nyitott meg a képzés terén is, de a személyes oktatásnál nincs jobb. Ilyenkor lehetőség van az azonnali javításra és egymást is jobban érzik a gyerekek. A közösen eltöltött tanórának van egy varázsa, amit a világháló nem tud jól visszaadni. Ráadásul a versenynaptár is átalakul, a megmérettetések pedig csúsznak.

Igazán jó látni, hogy olyan műhelymunka folyik, amelyet élvezettel csinálnak a résztvevők. Az óra végén következett az élménybeszámoló és a gyerekek széles mosollyal távoztak, hogy átadják a terepet az egy korcsoporttal idősebbek számára. A tanárok pedig ugyanolyan elhivatottan dolgoznak tovább késő estig. Az egyesületet érintő változásokról, tervekről Vincze Csabával beszélgettünk, a vele készült interjúnkat is hamarosan olvashatják a Hungarysporton.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!