A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében már augusztus elején elkezdődhet a 2020/2021-es Merkantilbank Liga, azaz a magyar másodosztályú bajnokság. A Szombathelyi Haladás második nekifutásra megkapta a licenszet és azóta több játékossal is sikerült szerződést hosszabbítani. Ezek a labdarúgók – fiatal játékosokkal kiegészülve – is ott voltak a nyári felkészülés kezdetén.

Mátyus János vezetőedző mellett Ferenczi István erőnléti edző, Felipe Matos másodedző és Jakab Csaba kapusedző is alaposan megdolgoztatta a játékosokat, akik már nagyon várták az első közös munkát. A koronavírus-járvány keresztülhúzta a Hali számításait, így a tavaszi menetelés idő előtt ért véget, emiatt még keményebben tették oda magukat a tréningen.

A bemelegítés és technikai feladatok elvégzése után három csoportban dolgoztak a játékosok. Kettő, egymás ellen vívott mérkőzést, addig a harmadik futással hangolt a váltásra. Az edzés végén nem maradhatott el a levezetés és közös nyújtás sem. Távozáskor az egyik labdarúgó megjegyezte, hogy nagyon hiányzott már a közös munka. Néhány hét múlva pedig már élesben, mérkőzésen is bizonyíthat a Hali, remélhetőleg nézők előtt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!