Nem indult túl jól a Haladás-Viktória FC 2020-as éve. Az edzőváltáson átesett gárda jól szerepelt a női csapatoknak életre hívott teremtornán, de a koronavírus miatti kényszerszünet óta csak távozókról lehetett hallani. ELőször Szakonyi Emese jelentette be, hogy szünetelteti pályafutását, majd Öreg Cintia igazolt el, Heike Manhart pedig sérülés miatt visszavonult.

A támadószekcióból így három játékost is veszített a vasi alakulat, így a nyári szünet alatt alaposan bele kell erősíteniük, amennyiben továbbra is dobogós helyeket szeretnék célba venni. Elsőként a Szent Mihály-Szeged együttesének meghatározó játékosával, Szil Tündével sikerült megegyeznie a szombathelyi egyesületnek.

A támadó hat éves kora óta futballozik. A Tisza Volán, a Szegedi AK után igazolt a Szent Mihály-Szeged csapatába. A másodosztályból feljutott alakulat színeiben a 2018/19-es bajnokság során 18 mérkőzésen nyolc gólt szerzett, majd az idei csonka évad alatt 10 fellépésén háromszor köszönt be az ellenfelek kapujába. Utóbbi teljesítményével holtversenyben lett a szegediek házi gólkirálynője.

A támadó július 8-án tölti be 26. életévét, így a legjobb korban van, de tapasztalatok szempontjából is nagy fogásnak számít. Korábban szerepelt ugyanis az U17-es és az U19-es korosztályos válogatottban, míg a felnőttek között kétszer is volt kerettag. Legutóbb éppen januárban készülhetett társaival a telki edzőközpontban.

Szil Tünde a Viktória FC hivatalos oldalának elmondta, hogy több lehetősége is volt, de a szombathelyi vezetéssel könnyen sikerült megállapodnia. Az új célok, új lehetőségeket is tartogatnak számára és a szintlépéshez muszáj volt váltania. Döntésében nagy szerepet játszott a vezetőedző, Szabados György személye valamint a válogatottban megismert jelenlegi csapattársai is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!