Ma 9 órától a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség szervezésében Kovács Jánosra, a Falco kispályás labdarúgó bajnokság vezetőjére emlékeznek a sportbarátok, majd a hagyomány megteremtése céljából megrendezik a II. Kovács János Emléktornát.

A kispályás labdarúgó kupa helyszíne a Sportliget.

A helyezéseket létszámtól függően körmérkőzéses formában döntik el. Az I-IV. helyezett serleg és futball-labda, az I-III. helyezett éremdíjazásban részesül.

 

Ma 15 órától a Szombathely Darts Club Sport Egyesület lehetőséget kíván biztosítani a darts sport kedvelőinek, hogy egy sokak által közkedvelt lebonyolítási rendszerű (csoportmérkőzéses + egyenes kieséses) versenysorozatban szervezett, a Magyar Darts Liga előírásaihoz nagyon hasonló, rendezett körülmények között mérhessék fel tudásuk. Emellett nem titkolt cél az új klubtagok, versenyzők felkutatása és a darts sport népszerűsítése.

A “Csepregi Pékség” Open nevezéshez nem szükséges a MDSZ által kiállított Versenyengedély, vagy Szabadidős kártya. Június 20-tól visszavonásig, a Goldfisch horgászbolt jóvoltából a Szombathelyi Darts Club SE által rendezett versenyeken a legnagyobb, 130 vagy afeletti kiszállót dobó játékos 10.000 Ft különdíjban részesül.

 

Amennyiben a legmagasabb kiszálló 170 a versenyen, akkor az azt megdobó játékosnak 17.000 Ft a nyereménye. Ha nem születik 130 vagy nagyobb kiszálló egy fordulón, az összeg halmozódik.

A verseny helyszíne a Haladás Sportkomplexum lesz.

Ma 21 órától rendezik meg a 11. Éjszakai Futást Szombathelyen. A szervezők egy esti közösségi futásra hívnak Szombathely belvárosába, ezúttal az év egyik legrövidebb éjszakáján.

Találkozó a Csónakázó tó parkolójában, a rajt 21 órakor, a tervezett táv kb. 7-8 km lesz.
Útvonal: Csónakázó tótól indulva a város legszebb részeit érintve, majd a belváros felé haladva, onnan a futás végén ismét a Csónakázó tóhoz érnek vissza a résztvevők.

A lassabb futóknak egy rövidített útvonalat ajánlanak. Az esemény nyilvános, szabadon megosztható, bárkit szívesen látnak!

Vasárnap 10 órakor a Szombathelyi Egyetemi SE az ELTE SEK Sporttudományi Intézettel közösen rendezi meg a VI. Szombathelyi Országúti Kerékpáros Csapat Időfutam Versenyt.

Verseny leírása: Táv: kb. 20 km
Rajt és cél: Zanat környezetében (Szombathelyhez képest Zanat túlsó felén, a mezőgazdasági felüljáró mellett.)
Az útvonal a régi 86-os úton oda-vissza. Forduló Szeleste előtt – a gyorsforgalmi út korábbi építési szakaszának leágazásánál.
Útlezárás nem lesz, a KRESZ előírásai be kell tartani.

Csapat: Férfi és Női csapatok
– Szabadon szerveződött négyfős csapat. Három főnek kell célba érni és a háromból a legutolsó idejét mérjük.
– Szabadon szerveződött kétfős csapat. Mindkét főnek célba kell érni és a második idejét mérjük.
Vegyes Csapat férfi csapatnak számít.

Legelső rajt: 10:00
Helyszíni nevezés: a verseny napján a versenyközpontban 9:00-9.50-ig. Helyszíni nevezés díja 4000 Ft/ csapat
Jelentkezés, fizetés, rajtszám kiosztás a verseny napján a versenyközpontban 9:00-9.50-ig. Ekkor kell leadni a kitöltött és aláírt felelősségvállalási nyilatkozatot is. A Rajtszámokat és a rajtidőket előre meghatározzák. A helyszínen is szerveződhet csapat.

Díjazás: Nincsenek életkori kategóriák. Mindkét kategóriában 1-3 helyezett csapatokat díjazzák tárgyjutalommal, Egyéni, csapatnévre szóló oklevelet minden résztvevő kap. Abszolútban a legjobb napi időt elért csapat különdíjban részesül. Női Csapatok abszolútban és Nőiben is értékelésre kerülnek.

Különdíjak, minősítések:
Férfi: 30 perc alatt arany, 33 perc alatt ezüst, 33 perc fölött bronz
Női: 33 perc alatt arany, 38 perc alatt ezüst, 38 perc fölött bronz

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!