A testépítés hazánk egyik legkevésbé elismert sportága közé tartozik, hiszen egyedül űzhető és a mai rohanó világban talán a tiltott szerekkel a látványosság is gyorsan tetten érhető. Ugyanakkor pont ezen próbál változtatni a hazai és nemzetközi szakszövetség, hogy a létszám mennyisége és a minősége is fordítottan arányossá váljon.

A koronavírus-járvány azonban a testépítő versenyek lebonyolítását, szervezését is megnehezítette. A korlátozó rendelkezések feloldása viszont lehetőséget biztosít arra, hogy Tatabányán, június végén megrendezzék az INBA Hungary felségjelzése alatt a szteroid nélküli testépítő magyar bajnokságot. Érdekesség, hogy vasi versenyző is rajthoz áll.

Georg Dorn neve talán elsőre nem mond sokat a laikusok számára, azonban a sportágon belül és Bucsuban is nagy tiszteletnek örvend a mindig mosolygós fiatalember, aki hosszú évek óta él közöttünk. Figyelemre méltó jelenség, hiszen önkéntes tűzoltóként tevékenykedik és a sportolás mellett lelkesen tanulja a magyar nyelvet.

Georg elárulta, hogy már novembertől keményen készült a közelgő versenyre. Azt azonban hozzátette, hogy nem volt egyszerű, hiszen a koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt a bajnokság megrendezése is. Az eredetileg kiírt dátumhoz képest több, mint egy hónapot csúszik a megmérettetés és talán a legnehezebb egy ilyen neves versenyen bizonyítani.

Egyrészt minden mesterséges szer tiltott, nem véletlenül szteroid nélküli versenynek nevezik. A fiatal testépítő elárulta azt is, hogy nagyon szeretne eredményesen szerepelni, de nincs könnyű dolga, hiszen több társa már hosszú évek óta űzik ezt a sportot, így lépéselőnyben is vannak. Azt viszont megígérte, hogy rajta nem múlik semmi!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!