Hárommillió forint lesz az összdíjazás az asztalitenisz Extraliga négyes döntőjében, amelyre vasárnap és hétfőn kerül sor a Marczibányi téri Ormai Csarnokban.
A magyar szövetség (MOATSZ) lezárta a koronavírus-helyzet miatt korábban csak felfüggesztett csapatbajnoki idényt, az egyetlen kivételt az élvonal négyes fináléja jelenti, amelyet a korlátozások enyhítésével megrendeznek.
Az elmúlt években az alapszakasz-győztesek a negyedik helyezettekkel, míg a másodikak a harmadikokkal csaptak össze az elődöntőben, a félbeszakadt bajnokság sajátos helyzete miatt azonban ezúttal sorsolással döntöttek a párosításról. A férfiaknál így Pécs-Mezőberény és Celldömölk-Szécsény mérkőzést rendeznek majd a fináléba jutásért, míg a nőknél Budaörs-Kecskemét és Erdért-Statisztika párharcra kerül sor az első napon.
A pénzdíj mindkét nemnél másfélmillió forint, a győztesek 750 ezer forinttal gazdagodnak.
Az esemény zárt kapus, de az M4 Sport mindkét versenynapról élőben közvetít.

A program:
vasárnap:
———
női elődöntő, 11 óra:
SH-ITB Budaörs 2i SC – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér
Budapesti Erdért SE-Statisztika PSC I.
férfi elődöntő, 15 óra:
Pécsi TE PEAC Kalo-Méh I. – HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény
Celldömölki VSE Swietelsky Jufa Hotels I.-Szerva ASE Szécsény I.

hétfő:
——-
női döntő és bronzmérkőzés 11 óra
férfi döntő és bronzmérkőzés 15 óra

A Final Four során minden párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart, tehát 4:0, 4:1, 4:2 és 4:3 lehet a végeredmény.
A MOATSZ 2015 óta rendezi meg a mai formájában a négyes döntőt, amelyben a férfi és női Extraliga alapszakaszának első négy helyezettje küzd meg a bajnoki címért és a dobogós helyekért. A mostani résztvevők közül a Celldömölk háromszor (2015, 2016, 2018), a Pécsi TE (2017) és a Budaörs (2015) pedig egyszer-egyszer végzett az élen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!