Már nemcsak az országos bajnokságok, hanem a kisebb, regionális versenyek is elindultak a koronavírus-járvány után. Ennek köszönhetően már a “Csepregi Pékség” Open harmadik fordulóját rendezhette meg a hétvégén a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület. A seregszemlére ezúttal is szép számmal érkeztek az SZDCSE új otthonául szolgáló Haladás Sportkomplexumba.

A 33 versenyző között többségében hazai dartsos mérettette meg magát, de érkeztek Győrből és Körmendről is játékosok. Először a selejtezőkre került sor. A létszám miatt egy ötfős és hét négyfős csoportokban bizonyíthattak a résztvevők. A 16 közé az első helyen végzett sportolók mellett a továbbjutó helyekről a másodikként és harmadikként végzett játékosok párharcai döntöttek.

Az egyenes kiesési szakaszban nagyon élvezetes mérkőzéseket vívtak a versenyzők. Már a negyeddöntőnél körvonalazódott, hogy jól fognak szerepelni a hazai dartsozók. Az első helyet végül a Körmendi DC színeiben induló Budavári Zsombor szerezte meg az SZDCSE-s Kámán Csongor, Kámán Lehel és Németh Albert előtt. A győztes egyébként ezzel a sikerrel újabb szombathelyi versenyt nyert meg.

A Goldfisch horgászbolt különdíjat is felajánlott erre, és visszavonásig az összes soron következő szombathelyi versenyre: a legnagyobb, 130 vagy afeletti kiszálló 10000 Ft-ot ért, 170-es kiszálló esetében viszont 17000 Ft a nyeremény. Ezen a fordulón azonban senkinek nem sikerült legalább 130 pontról 3 nyílból kiszállni, így az összeg a kasszában maradt.

Aki pedig szeretné magát kipróbálni magát egy színvonalas dartsversenyen sem kell sokat várnia. Július 3-án – szintén a Haladás Sportkomplexum falai között – Magyar Darts Ligát rendeznek, majd egy héttel később, július 11-én a “Csepregi Pékség” Open 4. fordulójával folytatódik a pontvadászat. Érdemes lesz tehát kilátogatni a Rohonci útra…

“Csepregi Pékség” Open – III. forduló

1. Budavári Zsombor (Körmend)
2. Kámán Csongor (SZDCSE)
3-3. Kámán Lehel és Németh Albert (Mindkettő SZDCSE)

Összetett pontverseny:
1-1. Kozmor József és Kámán Csongor 64-64 pont
3. Kámán Lehel 60 pont
4. Kovács Zsolt 40 pont
5-5. Budavári Zsombor és Komáromi Kázmér 32-32 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!