A 2020-as tavaszra biztosan mindenki emlékezni fog még évtizedek múltán is. Kihalt város, üres edzőtermek és az otthonukban tanuló gyermekek, dolgozó felnőttek – ez jellemezte az elmúlt hónapokat. A Westside TSE életében is történelmi jlenetőségű változásokat hozott ez az időszak. Erről viszont inkább Vincze Csaba, az egyesület vezetője beszéljen, amíg Szárnyas Mónika – a másik vezető – a legkisebbeknek tart órát.

Kezdjük először egy kicsit vidámabb történettel. Sikerült belakni az új otthonotokat?

– Ez is felemás érzéseket kelt az emberben, hiszen november költöztünk ide, s míg minden a helyére került be is kellett zárnunk a termet. Lényegében mire megszoktuk volna az új otthonunkat a vírushelyzet miatt következett a kényszerszünet.

A Ti esetetek ráadásul azért is különleges, mert pont a versenyszezon kezdetével esett egybe a kijárási korlátozás!

– Valóban. A téli szünet után nagy elánnal kezdtünk dolgozni. Ilyenkor nemcsak a táncokat, lépéseket kell tökéletesen begyakorolni, de a szállításról, a ruhákról is gondoskodni kell. Tehát a háttérben is folyamatosan dolgozni kell egy-egy sikerért. Mire végeztünk mindennel pont a gyakorolási időszak ért véget és következhetett volna a megmérettetés. Ekkor érkezett meg a vírus, így egyetlen versenyen sem voltunk.

Mennyire nehezítette meg a dolgotokat a kialakult helyzet?

– Momentán teljesen felborította a napirendünket. Azt tudni kell, hogy az órák mellett rengeteg rohangálással telik egy napunk. Ez teljesen megváltozott és “csak” az óraadás maradt a zenék megválasztásán kívül.

Oldalunkon is beszámoltunk az örömtáncotokról. Mennyire volt tudatos lépés a részetekről?

– Az elején nem így indult, csak menet közben alakult át. Először össztáncként számoltunk vele, majd áprilisban és májusban már online oktatássá vált. Három csoportban foglalkoztunk így a gyerekekkel, élő órákat adtunk a világhálónak köszönhetően. A legkisebbek sem maradtak ki a jóból, nekik videós felvétellel segítettük a felkészülésüket.

Milyen volt ismét a táncteremben gyakorolni a csoportokkal?

– Nagyon hiányzott már mindenkinek – így nekünk óraadóknak is. Már májusban volt lehetőség a közös edzésekre, de akkor még kevesen jelezték a szándékot, így maradt az online forma. Most június elején már szinte mindenki rákérdezett, hogy mikor jöhetnek ismét. Ennek eredményét láthattátok most Ti is, hogy teljes csoportokkal dolgozunk ismét.

A közeljövőben lesz verseny, amire készültök?

– Ez a vírus szinte minden újraírt, így a mi versenynaptárunkat is. Ezen a nyáron nem várható semmi. Se gála, se verseny. Több idő jut a koreográfiák tökéletesítésére, ami az őszi megmérettetések előtt azért jól jön. Velünk – reményeink szerint – augusztus végén találkozhatnak az érdeklődők a családi napunkon, amelyet a Fő téren szoktunk megtartani.

A tavalyi világbajnoki cím megszerzése után idén tervben van megvédeni az elsőséget?

– Lényegében ezt a seregszemlét is érinti a koronavírus, hiszen ezt a világbajnokságot szeptemberre halasztották. Tervben van még az is, hogy online formában versenyezzenek a résztvevők. Ez az egészségmegőrzés mellett azért is merült fel, mert a vírus miatt visszaesett a nevezők létszáma is. Ha magánemberként kérdezed szerintem halasztani fogják 2021-re a vb-t is.

Akkor mi lesz az idei év nagy durranása?

– Időrendben haladva, először is a nyári táborunk. Balatonfenyves nagyon a szívünkhöz nőtt és a gyerekek is kérdezik már, hogy mikor megyünk?! Erre július végén kerülhet sor. Augusztusban a családi napon már a nagyközönség is láthat bennünket. Az év végi karácsonyi gálánk megrendezése mellett a november közepén esedékes Fusion Dance nemzetközi versenyen is szeretnénk részt venni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!