Az előzetes nevezések alapján kifejezetten népes mezőny jött össze a hétvégi Nyugat-Magyarországi Tini Országos Bajnokságon, ahol a Haladás VSE rendezésében tizenegy ifjú sportoló képviselte a zöld-fehér színeket.

A tavaly őszi verseny után tehát ismét a Tóth Gézáról elnevezett teremben mérhették össze tudásukat, felkészültségüket a régió legtehetségesebb tinédzser korosztályú súlyemelői. A járvány utáni első versenyen több mint tíz egyesület, közel ötven sportolója találkozott Haladás Sportkomplexumban szombaton. A megmérettetésről ITT élőben is tudósítottunk!

Jó eredményeket és sok érmet várt, előzetesen hat-hét hazai aranyra számított Márkus Erzsébet szakosztályvezető, aki Ligeti Ferenccel közösen készítette fel a szombathelyi sportolókat az erőpróbára.

 

A szakosztályvezetővel már verseny közben, a bemelegítő teremben beszélgettünk.

A kormány korábban kiadott rendeletét figyelembe véve az országos szövetség nem engedélyezte a versenyre a nézők bemenetelét. A biztonság érdekében a már szokásosnak mondható kéz-, és lábfertőtlenítést, valamint a testhőmérséklet mérését minden szereplő esetében megejtették.

Ezen a versenyen még nem elsősorban a súlyok mennyisége számított, sokkal inkább a minőséget, a technikát pontozták.

A tini emelők verenyén igazi pecialitás volt, hogy versenybírók helyből távolugrásból és medicinlabda-dobásból is felmérték a 8-14 éves sportolókat.

A Nyugat-Magyarországi Tini Országos Bajnokság eredményei közül kiemelkedik a kölyök fiú súlycsoportban induló mindössze 8 esztendős Böndicz Imre 30 kg-os emelőgyakorlata. Kattintsd IDE és nézd meg Te is! Imrével és trénerével készített interjúnkat is hamarosan megnézheted!

És akkor jöjjenek az eredmények:

Kölyök fiú:

Lány és serdülő lány összes súlycsoport, eredmények:

 

Serdülő fiú összes súlycsoport

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!