Alakul a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely élvonalbeli kosárlabda együttes kerete. Ezúttal Gráczer György ügyvezető, a sárga-feketék hivatalos honlapján jelentette be, hogy új amerikai légióst szerződtettek a csapathoz. Devin Searcy személyében egy valóban sok oldalú és rutinos centerrel bővült a Falco kerete.

A friss szerzemény 1989. augusztus 25-én született 208 centiméter magas és 104 kg súlyú. 2011-ben végzett egyetemi tanulmányaival Daytonban. Itt 130 mérkőzésen lépett pályára, ami az iskola történetének ötödik legnagyobb számát jelenti. Megfordult az NBA nyári ligájában, ahol a Philadelphia 76ers adott lehetőséget, végül nem került a szűkített keretbe.

Searcy pályafutása során megfordult Japánban, Németországban, Oroszországban, Cipruson, Törökországban és Franciaországban és bizonyíthatott több együttes színeiben az EuroCupban is. A legutóbbi szezont Romániában, a BCM U Pitești csapatában töltötte. Itt 16 mérkőzésen 15.3 pontot és 7.1 lepattanót gyűjtött és találkozónként 28 percet töltött a parketten.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!