– Csapatunk kiváló teljesítményének, valamint Bodnár Péter MKOSZ főtitkár sikeres sportdiplomáciai munkájának is köszönhető, hogy selejtező nélkül a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhetünk! Hatalmas sikerről tájékoztathatom klubunk szurkolóit és támogatóit, hiszen a FIBA ma nyilvánosságra hozta, hogy 28 csapatnak biztos helye van a következő kiírás csoportkörében, közöttük kiváló csapatunknak is. Korábbi jó szereplésünk eredményeként hatalmas előrelépés ez klubunk számára, mivel az előző szezonban két selejtezőkört is meg kellett vívnunk – fogalmazott Gráczer György ügyvezető, amikor a Falco KC hivatalos oldalát az örömhírről tájékoztatta.

Ez azért is nagy dolog, mert jó ideig az sem tűnt biztosnak, hogy a Falco Szombathely képviselheti a magyar bajnokságot a 2020–2021-es férfi kosárlabda Bajnokok Ligája-idényben, ám a szervezők által most bejelentett 44 csapat között nemhogy ott van a gárda, hanem rögvest a 28, biztosan főtáblás együttes között kapott helyet!

Előzmény, hogy a koronavírus-járvány miatt a magyar szövetség tavasszal úgy döntött, megszakítja az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság küzdelmeit. Az ekkor élen álló Falco így nem védhette meg az előző idényben szerzett bajnoki címét. A döntés után az sem tűnt biztosnak, hogy a szombathelyi csapat elindulhat-e a bajnoki eredmények alapján a BL következő kiírásában, arról is olvasni lehetett, hogy a félbemaradt évad helyett a legutóbbi három kiírás átlaga dönthet a résztvevőkről.

Pénteken vált hivatalossá, hogy a Falco egymás után másodszor is Bajnokok Ligája-főtáblás. A magyar csapat neve is ott van a csoportkör 28 biztos résztvevője között. Az évadban összesen 44 alakulat küzd meg a BL-ben, tizenhatan a selejtezőben kezdenek, s közülük négyen csatlakoznak majd a csoportkörbe.

Az előzetes tervek szerint a selejtezők szeptember 15-én, a csoportkör pedig október 13-án kezdődne. A 32 csapat négy nyolcfős csoportba kerül, ahonnan – eddig is – az első négy csapat jut tovább.

Az előző kiírásban 6-8-as mérleggel zárta a Falco a csoportkört, ez a D-csoport ötödik helyére volt elég.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!