Kiéhezve érkezett szombat délelőtt minden versenyző és számos atlétabarát szurkoló a Sugár úti dobópáláyra, hogy megtekintse, hol tartanak a felkészülésben a fiatalok és az olimpiára készülő legjobbak.

 

 

Az újonc, a serdülő, a junior, az ifjúsági és a felnőttek mind-mind összemérték erőiket a súlylökés, a diszkoszvetés és a kalapácsvetés versenyszámokban.

 

 

Németh Zsolt mesteredző és testvére, Németh László jó eredményeket várt a tanítványoktól. A leginkább várt műfajban, vagyis a kalapácsvetés abszolút kategóriájában 20 versenyző, 14 férfi és 6 női kalapácsvető állt a dobókörbe. És mindannyian nagyon odatették magukat, mi persze a 2 legnagyobb név, a már tokiói kvótával rendelkező Halász Bence és Gyurátz Réka teljesítményére voltunk kíváncsiak.

Halász Bence ,,munkából” érkezett a versenyre, mint mondta nagyon sokat edzettek az elmúlt hetekben. A VB-bronzérmes velünk együtt nagyon bízik benne, hogy július végén meglesz a 80 méter. A mostani legjobbja 78.79 méter lett.

Stabil sorozatot produkált végig Gyurátz Ráka, aki ezúttal 69.75-ig jutott.

A versenyfeltételek és az időjárási körülmények is optimálisak voltak, a magas versenyzői létszám pedig azt jelezte, hogy a járvány miatti kihagyás után minden dobóatléta igyekezett megmutatni, hol tart jelenleg.

A teljes eredménylista ITT olvasható!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!