Ez a nyár minden szempontból a megújulást jelenti a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó együttes számára. A Szombathelyi Haladással született megállapodás mellett a játékoskeret kialakítása miatt szinte minden napra jut egy kellemes vagy épp kellemetlen meglepetés. Ezúttal az utóbbiba tartozik három, meghatározó futballista távozása.

Tálosi Szabina személyében egy több poszton bevethető játékos búcsúzott a Viktóriától. Neve egybeforrt a Haladás-Viktóriával, ezentúl viszont csak a lelátóról szorít egykori társainak. Hosszabb ideje visszatérő sérülésekkel bajlódott, így nehéz elhatározást hozott a 31 esztendős játékos. A válogatottban és klubszinten is alapembernek számító labdarúgó befejezi profi pályafutását.

A védő 308 élvonalbeli meccset játszott Szombathelyen, a nemzeti csapat mezét pedig közel 100 alkalommal ölthette magára. Egy komoly sérülést követően már tavaly is fontolóra vette a visszavonulást, amely idén nyáron valósággá vált. A klub vezetőségével született megállapodás értelmében marad az amatőr játékengedélye, így edzése vagy akár mérkőzésre is mehet a labdarúgó. Csak az a kérdés, hogy milyen formában működik majd.

Rácz Zsófia sem marad Szombathelyen. A győri szülerésű labdarúgó 2006 és 2012 között már játszott a Viktóriában, ezt követően egy fővárosi kitérő után külföldön próbált szerencsét. 2018 nyarán a holland PSV-től igazolt haza és a legutóbbi két szezont is a vasi megyeszékhelyen töltötte. A szintén univerzális játékos több poszton is képes volt kimagasló teljesítményre.

Több, mint 200 mérkőzésen 111 gólt termelt a szombathelyiek szerelésében, így nem meglepő, hogy a válogatottban szintén alapembernek számít. A jelenleg is aktív női labdarúgók közül a második legtöbb válogatottsággal – ez 109 alkalmat jelent – rendelkezik. Nemcsak játékosként, hanem edzőként is tevékenykedik majd régi-új csapatában az Astra színeiben.

A kora és az egészségi állapota sem magyarázza, hogy egy 21 éves, ereje teljében lévő labdarúgó miért vonul vissza. Már pedig ezt a döntést hozta meg Kiss Zsófia, aki a Viktória együttesének balhátvédje. A saját nevelésű játékos 96 alkalommal lépett pályára a szombathelyi együttes színeiben, ezeken négy találatot jegyzett.

Visszavonulásának okaként a tanulmányait jegyezte meg. A friss diplomás egykori labdarúgó teljes erőbedobással koncentrált a labdarúgásra, ha további képzésekre járna vagy dolgozna, akkor ez a foci rovására megy. Azonban nem fog elszakadni a csapattól, hiszen a U7 és U9 utánpótlás csapatok számára vezeti az edzéseket valamint kilátogat majd a felnőtt csapat mérkőzéseire is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!