A koronavírus-járvány óta szép lassan minden sportegyesület és szakosztály élete visszazökken az eredeti kerékvágásba. Néhány sportágnál viszont a kényszerszünet sem okozott nagyobb törést, erre a legjobb példával a darts szolgálhat, ahol több online versenyt is rendeztek az elmúlt hetekben. Ráadásul az enyhítés óta már helyszíneken is összemérhetik tudásukat a sportolók.

A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület idén is folytatja a megkezdett hagyományokat, így saját szervezésű tornák mellett a szakszövetség által megrendezett versenyek lebonyolításában nyújtanak segítő kezet. Így volt ez a két “Csepregi Pékség” Open forduló között a Magyar Darts Liga erőpróbával is, amelyre július első hétvégéjén került sor.

A nyári forróság dacára 24 versenyző jelent meg a fordulón, köztük többen a hazai, SZDCSE kötelékébe tartozó sportolóval. Ugyanakkor a vasi klub rendezvényeinek sikerét jól mutatja, hogy már rendszeresen érkeznek darts játékosok Körmendről, Sopronból, Zalaegerszegről is. Sőt előfordult már, hogy a fővárosból is kiruccantak a vasi megyeszékhelyre.

A legutóbbi seregszemlén négy darab hat fős csoportokra osztották a szervezők a versenyzőket. Már itt látszott, hogy mennyire nehéz lesz a továbbjutást érő első négy hely egyikét megcsípni. Több országos versenyeken részt vevő felnőttek mellett nemzetközi rutinnal is rendelkező utánpótláskorú, sikerre éhes fiatal mérte össze tudását.

Ezt követően a legjobb 16 dartsozó egyenes kiesési rendszerben döntött a továbbjutásról valamint a végső helyezésről. Az erőviszonyokat jól mutatja, hogy Németh Albert csoportjának negyedik helyéről lépett tovább, mégis dobogóig menetelt, míg csapattársa Kámán Csongor saját csoportját megnyerte, később viszont a negyeddöntő során búcsúzott.

A fináléba az idei évben nagyon jó formát mutató – hazai színeket képviselő – Kámán Lehel valamint a a körmendiek reménysége Budavári Zsombor jutott. Ezúttal Lehel visszavágott testvére elveszített “Csepregi Pékség” Openbeli vereségéért Budavárinak (4-1) és ezzel a sikerrel átvette összetettben a vezetést a Nyugat-Dunántúl régió ranglistáján.

Végeredmény:
1. Kámán Lehel (SZDCSE) – 32 pont
2. Budavári Zsombor (Körmendi DCSKE) – 24 pont
3-3. Németh Albert és Szajkó Roland (SZDCSE) 16-16 pont

Nyugat-Dunántúl régió
Összesített ranglista

1. Kámán Lehel (SZDCSE) – 300 pont
2. Rucska József (Győri DC) – 296 pont
3. Csóka András (SZDCSE) – 264 pont
4. Németh Albert (SZDCSE) – 262 pont
5. Szajkó Roland (SZDCSE) – 256 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!