Elsőként számoltunk be róla, hogy egy Bucsuban élő fiatalember “mindent vitt” a tatabányai Hungarian INBA Grand Prix 2020 elnevezésű versenyen. A szabadidejében a vasi település fejlődésében is tevékenyen részt vállaló, mindig mosolygós fiatalember kemény felkészülési időszakot követően léphetett fel dobogó legfelsőbb fokára. Ráadásul az abszolút versenyt is megnyerte.

A siker fokmérője egyébként nem csak a szépen kidolgozott testben keresendő. A versenyen ugyanis csak azok vehettek részt, akik természetes – minden tiltott szertől mentes – életmódot követve készültek fel. Georg Dorntól szerettük volna megtudni, hogy mit jelent számára ez a siker, amely a Naturál Testépítő Nemzeti Bajnokságként valamint nemzetközi erőpróbájaként kiemelt figyelmet kapott nemzetközi viszonylatban is.

– Kicsit izgultunk, hiszen a vírushelyzet miatt sokáig kérdéses volt a verseny megrendezése és lebonyolítása. Ennek ellenére sem adtam fel a készülést. Lényegében már novembertől csak erre a megmérettetésre készültem. Az lélekromboló volt, amikor áprilisban sem tudtuk, hogy egyáltalán van-e értelme tréningezni?! Így még jobban tudtam örülni a sikernek, főleg ilyen előjelek után.

A lelki felkészülés mellett fizikailag is megterhelő volt ez az időszak?

– Szinte minden szempontból igen, az volt. A több órás edzések mellett oda kellett figyelni az étkezésre is. Nagyon következetesen és tudatosan kell táplálkozni valamint folyadékot bevinni. Mondhatjuk úgy is, hogy egy nagyon kemény diéta volt az alapja mindennek és ha nincs mögötte valós motiváció, akkor hiába.

Emlékszel még a versenyt megelőző napokra?

– Természetesen. Nagy izgalomban voltam, amikor kiderült, hogy mégis megrendezik az erőpróbát. Akkor még elszántabb lettem és amikor már a részleteket is tudni lehetett a lebonyolítási rendszerről. Az utolsó hét nagyon nehéz volt, hiszen négy napon keresztül üríteni kellett a szervezetből a szénhidrátot, odafigyelve a folyadékbevitelre is. Csak csütörtökön és pénteken töltöttük vissza a szervezet “készletét”.

Milyennek találtad a tatabányai versenyhelyszínt?

– Nyugodtan mondhatom, hogy rendkívül professzionális volt minden. A helyszín kialakítása, a szervezés, a lebonyolítás, ráadásul nekünk, versenyzőknek is úgy alakították ki a pihenőnket, hogy felkészülés mellett félszemmel láthattuk a színpadot – láthattuk mi vár ránk. Szóval tényleg nemzetközi színvonalú volt ez a rendezvény.

Az előzetes forgatókönyv szerint csak délután került sor a Ti kategóriátokra. Hogy találtad fel addig magad?

– A nevezések visszaigazolása miatt már reggel 8-kor a helyszínen voltunk. Valóban várnunk kellett, hiszen csak délután 3-kor került a csoportunkra a sor. Addig lehetőség volt enni, inni, pihenni és persze barnítani, hiszen minden óriási jelentőséggel bír, amikor felmész a színpadra. Egyébként már az előkészületek során észrevettem, hogy nagyon néznek és a fényképész is megjegyezte, hogy jó formában vagyok. Amit nem fogok még elfelejteni: az a színpad. Nagyon meleg volt, vakítottak a reflektorok, szinte nem is láttam semmit, csak pózoltam. Úgy tűnik megérte a féléven keresztül tartó felkészülés…

Milyen érzések kavarodnak benned a versennyel kapcsolatosan?

– Meglehetősen optimista alkat vagyok, mondhatjuk úgy is, hogy magabiztosan érkeztem. Tudtam mit szeretnék elérni – évek óta dédelgetett álmom volt ez a siker – és azzal is tisztában voltam, hogy tudásom legjavát adva készültem fel. Éreztem, hogy jól sikerülhet ez a verseny, de nagyon erős mezőnyben kellett helyt állnom, így számomra még értékesebb ez az aranyérem.

Miután kiderült, hogy a saját kategóriád mellett az abszolút mezőnyben is első lettél, hogy ünnepelted meg a sikert?

– Nagy ünneplésre nem kell gondolni, hiszen a verseny napján nagyon korán kellett kelni és az egész nap nagy izgalommal telt. Hazafelé megálltunk Győrben vacsorázni, képzelheted mennyire ízlett. Ezután hazavittem az edzőm és valamikor éjjel kerültem ágyba. Vasárnap viszont ismét hajnalban kellett kelnem, hiszen árpát kellett aratunk, így nagyon gyorsan és munkával telt el az a bizonyos hétvége.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!