Közel két héten keresztül a vasi megyeszékhelyen készült a magyar férfi szabadfogású birkózó-válogatott. Dvorák László szövetségi kapitány bő keretébe öt szombathelyi birkózó kapott meghívót, így ifj. Veréb István, Ligeti Dániel, Ligeti Richárd, Nemes Bálint és Gellén Milán is részt vett a felkészülésen, ahol az ország legjobbjai voltak jelen.

A helyzet különlegességét az adta, hogy míg korábban is készült a válogatott a vasi megyeszékhlyen, azonban ez volt az első alkalom, hogy a Haladás Sportkomplexum adjon otthont ilyen jelentőségű eseménynek. Korábban ugyanis a munkacsarnokban vezényelt edzéseket a szövetségi kapitány, valamint ott készültek egykor a világversenyek előtt a külföldi válogatottak is.

– Szombathely évtizedek óta a sportág egyik fellegvára. Annak idején én is itt kezdtem birkózni és most is több válogatott versenyzőt ad a zöld-fehér egyesület. Ráadásul most az infrastruktúra is minden igényt kielégítő. Így nem csoda, hogy idejöttünk edzőtáborozni – indokolta a helyszínválasztást Dvorák László szövetségi kapitány A Haladás VSE hivatalos oldalának.

A szakember elmondta azt is, hogy közel 30 sportoló kapott meghívót a válogatott keretbe. A felnőtteken kívül több junior és ifjúsági korosztályba tartozó fiatal is részt vett a felkészülésben. A koronavírus-járvány után így gőzerővel készülnek a birkózók is, hiszen az év vége felé több nemzetközi versenyt is szerveznek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!