Felvette a kapcsolatot az NB II-be alászálló Loki a 108-szoros válogatott szélsővel, ám tárgyalássorozatról még nem beszélhetünk – írja az nso.hu, majd hozzáteszi, hogy tény, hogy a 108-szoros válogatott futballista jelenleg szabadon átigazolható, vagyis új klubjának kizárólag vele és a menedzserével kell egyeztetnie.

Dzudzsák a mostani naptári esztendőt az Egyesült Arab Emírségek élvonalában szereplő al-Ittihad Kalbában kezdte, ám klubja február elején egyik napról a másikra közölte vele, hogy a folytatásban nem tart rá igényt. Ezt követően nem sokáig maradt csapat nélkül, a liga élmezőnyéhez tartozó al-Ain szerződtette, a megállapodás június 30-ig szólt. Új együttesében négy mérkőzés jutott neki, majd a vírushelyzet miatt felfüggesztették a bajnokságot. Később úgy határoztak, nem folytatják a küzdelmeket. Mivel szerződéshosszabbítás nem történt, a labdarúgóra most bármelyik klub lecsaphat.

Tény, hogy a Debrecen megkereste, a felek felvették egymással a kapcsolatot, és a nyírlugosi születésű futballista ezer szállal kötődik a klubhoz, és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) augusztus 2-ra írta ki a Merkantil Bank Liga rajtját, vagyis a közelgő válogatott meccsek előtt meglenne a lehetősége, hogy játékba lendüljön a hosszú kihagyást követően.

Külföldről is keresték, ám konkrét ajánlat még egyik országból sem érkezett. Ami biztos, a Debrecen a jövő héten sajtótájékoztatót tart. Lapunk a hír kapcsán megkereste Tőzsér Dánielt, a DVSC idény végén visszavonuló középpályását, jelenlegi sportigazgatóját, aki jelezte, hogy hírzárlatot rendeltek el a klubnál. A sajtótájékoztató témájáról annyit árult el, hogy a korábbi többségi tulajdonos, Szima Gábor távozása utáni átadás-átvétel kapcsán rengeteg kérdés vetődött fel az emberekben, a sajtó képviselőinek így lehetőségük nyílik kérdezni.

Dzsudzsákon kívül Korhut Mihály esetleges hazatérése is szóba került. A 22-szeres válogatott hátvéd helyzete némileg más, jelenleg a görög élvonalban szereplő Arisz Szaloniki labdarúgója, szombat este kezdőként lépett pályára az OFI elleni idegenbeli bajnokin. A mostani idényben többnyire stabil kezdőnek számít együttesében, vagyis a magyar másodosztálynál jelentősen erősebb bajnokságban szerepel hétről hétre. Más kérdés, hogy a transfermarkt.de adatai szerint július 31-én lejár a szerződése, vagyis ha nem hosszabbít klubjával, a Debrecennek „csak” vele kellene egyezségre jutnia.

Egyelőre tehát mindkét labdarúgó kapcsán sok a kérdőjel. Mindenesetre már az hatalmas fogásnak számítana, ha egyikükkel sikerülne megállapodni. Ha pedig mindketten Debrecenbe szerződnek, minden kétséget kizáróan az utóbbi évtizedek legerősebb NB II-es mezőnye alakulna ki.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!