Nem fogadta kegyeibe az időjárás a celldömölki strandolókat, hiszen dél körül már viharos szél ,,kergette” haza a fürdőzőket, így a július 11-én délután kezdődő erősember-versenyre csak a legkitartóbbak maradtak a Vulkán Fürdőben, illetve annak környékén.

A verseny fő támogatói Celldömölk város önkormányzata mellett a Hama Trade és az X Trem Ball volt, nélkülük nem jöhetett volna létre ez a megmérettetés, amire már igazán nagy szüksége volt a sportágnak, hiszen a koronavírus-járvány miatt alaposan átalakult az idei versenyszezon.

Fehér László polgármester és Hencz Kornél alpolgármester, aki nem mellesleg a Vas megyei Súlyemelő Szövetség elnöke is, egybehangzóan aláhúzták, hogy nagyon sokat jelent a városnak a sportág jelenléte, az, hogy már tradícionálisan otthont adhatnak a nemzetközi viadalnak.

 

A Magyar Erősember és Erősport Liga idén is fontos szerepet vállalt a versenysorozat megszervezésében, valamint lebonyolításában.

A főszervezőként is aktív szombathelyi erősember, Gadó András, aki nem mellesleg a Magyar Erősember és Erősport Liga elnöke is egyben, jó formában érezte magát a verseny előtt.

– Bízom benne, hogy a 4 szlovák, 2 lengyel és 6 magyar versenyzőt felvonultató sporteseményen a végelszámolásnál is ott tudok majd lenni a legjobbak között – mondta a stratnál.

És, ha már Gadó András, a szeptemberi finnországi könnyűsúlyú világbajnokságra hangoló hazai sportoló, valamint a korábban többszörös magyar bajnok edzőtárs, Dávid János egy különleges tréninggel tették felejthetetlenné a versenyre történő felkészülést.

Történt ugyanis, hogy még a hét elején, fokozott előkészületeket követően, a szombathelyi Haladás Sportkomplexum sportolói bejárata mellett a közel 15 tonnás emeletes buszt húzták el több ízben is. A mentális és fizikai felkészülés ezzel ért a végéhez, hiszen szombaton több körön keresztül kellett bizonyítaniuk erejüket, kitartásukat és rátermettségüket.

Nézzük, kik voltak az ellenfelek! Lengyelországból Jozef Tomaszewszki és Marcin Bochra érkezett, az egykori rönknyomó világbajnok Frantisek Piros távollétében Szlovákia színeiben Zsolt Zlatner, Istvan Cimet Nagy, Laco Valkár és Ferenczi Arnold szerepelt, míg a a magyarokat Gadó András, Karácsondi Erik, Pollák Imre, Trencsányi Patrik, Vekas Martin és a korelnök, Dávid János képviselte.

A versenyszámokat a volt junior világbajnok, olimpiai kerettag, egykori súlyemelő, majd a hazánkat a világ legerősebb embereit felvonultató világbajnokságon három alkalommal is képviselő Nagy Ákos versenybíró értékelte és tartatta be a szabályokat.

Az erős emberek kamionhúzásban kezdték meg a szereplést. 2 darab egyenként 7,5 tonnás kamion nyerges részét kötötték össze, ezt kellett 20 méteres távolságra elhúzni.

A legjobbnak a szlovákiai magyar versenyző, Zsolt Zlatner bizonyult. A sorrend: 1. Zlatner, 2. Karácsondi, 3. Cimet…8. Gadó.

 

A zsákpakolás során a legjobb Karácsondi Erik lett, a 2. helyen Cimet, a 3. helyen Gadó végzett. A versenyszámot követően, az összetettben Karácsondi Erik átvette a vezetést.

A rönknyomásnál István Cimet Nagy érte el a legjobb eredményt, a 2. helyet Karácsondi, a 3. helyet Ferenczi szerezte meg, míg Gadó András a 4. lett.

A versenyszámot követően, az összetettben Karácsondi, Cimet, Zlatner sorrend alakut ki.

Az autó- és söröshordó tartásnál újfent Zsolt Zlatner bizonyult a legjobbnak, a 2. helyen Karácsondi, a 3. helyen Cimet végzett, Gadó András a 6. helyet szerezte meg.

4 versenyszámot követően is Karácsondi Erik állt az élen Cimet és Zlatner előtt.

 

 

 

A kőgolyó pakolásnál is Zsolt Zlatner lett az 1. helyezett, Ő volt egyébként az egyetlen, aki a 172 kg-os golyót is felpakolta.

 

 

 

A végső sorrend már nem változott, zárójelben a helyezési számok összege!

A végeredmény: 1. Karácsondi Erik (9), 2. István Cimet Nagy (12), 3. Zsolt Zlatner (17), 4. Arnold Ferenczi (21), 5. Jozef Tomaszewszki (25), 6. Gadó András (29), aki a verseny után is – leszámítva az időjárásból adódó viszontagságokat – elégedetten nyilatkozott.

A további sorrend: 7.Trencsányi Patrik (40), 8. Dávid János (44), 9. Laco Valkár (45), 10. Marcin Bochra (46), 11. Vekas Martin (49), 12. Pollák Imre (52).

A verseny győztese a díjátadás után elégedetten nyilatkozott és hozzátette, hogy Balatonszemesen is folytatni szeretné jó szereplését.

 

A verseny végén a 2 lengyel versenyzőnek, akik egyébként nem kevesebb, mint 700 km-t autóztak Lublinből Celldömölkig, egy támogatói különdíjat adott át Nagy Ákos versenybíró.

Celldömölk és a szervezés jelesre vizsgzott, a sportág újabb híveket szerzet magának. Kell ennél több?

A verseny 2. fordulóját augusztus 1-jén Balatonszemesen rendezik meg, majd a sorozat szeptember 12-én, Szombathelyen ér véget.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!