Ha minden a terveknek megfelelően akad, akkor már csak néhány napot kell kibírnia az NBA szerelmeseinek, amely az orlandói Disney Worldben folytatódhat. Amíg ismét sor kerülhet a labdafeldobásra sem maradnak érdekességek nélkül a sportág szerelmesei, köszönhetően a szakág vezetőinek valamint az amerikai ESPN munkatársainak.

A statisztikusok és az újságírók kitartó kutatómunkájuknak eredményeként néhány megdöbbentő sportadatokat tártak napvilágra. Az közismert, hogy a minden idők legeredményesebbje egyetlen mérkőzésen Wilt Chamerlain volt. Az azonban kevésbé ismert tény, hogy ehhez 63 dobásra volt szüksége és pontossága 57%-os volt, ráadásul lekapott 25 lepattanót.

Ha pedig lepattanó, akkor itt meg kell említeni Dennis Rodmant, aki 1993-ban úgy kapkodott össze 28 lepattanót, hogy a 45 percnyi játékidő alatt egyetlen kosarat sem szerzett. A 30 éves Jan Veselý jelenleg a Fenerbache centereként halmoz sikert sikerre. Ki gondolná róla, hogy 2013-ban még a Washington Wizards játékosaként nyolc perc alatt hat faultot követett el és pontozta ki magát?!

Kenny Walker szintén a fővárosi együttes mezét viselte még 1993-ban. Hogy kevésbé ismert játékos, az talán nem meglepő, ennek ellenére Ő is reflektorfénybe került. A kosaras ugyanis 12 perc alatt nullázta le magát: se pontot nem szerzett, se lepattanót, se labdát nem adott el vagy passzolt volna el, de blokk és gólpassz sem került a neve mellé. Különös, nem?!

Ugyanilyen bizarr a Brooklyn játékosának C.J. Watson produkciója is: 1 pont, 1 lepattanó, 1 assziszt, 1 blokk, 1 eladott és szerzett labda valamint 1 fault. Ezt azonban még tudta fokozni Rasaul Butler, aki 2012-ben a Raptors meccsén úgy adott el egy labdát, hogy nulla percet töltött a pályán. Adódik a kérdés, hogy lehetséges ez?!

Történetesen egyetlen perc volt hátra és a Toronto jöhetett oldalról. Egy cserét követően oldalról jöhetett Butler és az Ő kezében volt a labda, amit nem tudott bepasszolni. A rendelkezésre álló idő lejárt, a játékvezetők pedig elvették a támadás jogát. Jött is az időkérés vendég részről, Butler pedig mehetett vissza a kispadra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!