ITT már megírtuk a hétvégi történéseket, most fotók segítségével elevenítjük fel a Euro One Strong Man Championship 2020 legizgalmasabb eseményeit.

A celldömölki versenyt Fehér László polgármester és Hencz Kornél alpolgármester is megtisztelte jelenlétével.

A sportbarát városvezetőt a tradíciókról és Celldömölk sportos arcáról is megkérdeztük.

A kamionhúzás során a legnehezebb mozzanat a 2, egyenként 7,5-7,5 tonnányi nyerges kamion megmozdítása volt. Aztán elindult a 2 szörnyeteg és 20 méterig ,,meg sem állt”.

A zsákpakolás során különböző technikákat láthattunk, volt, aki a vállán cipelte a cementes zsákot, de olyan versenyző is akadt, aki ölbe vette a mázsányi tömeget.

A közönséget sem kímélte a viharos erejű szél, a hirtelen 20 fok alá mérséklődő hőmérséklet, így aztán elkeltek a takarók és a kapucnik.

A rönknyomás volt az egyik leglátványosabb versenyszám. Irdatlan súlyok kerültek a fejek fölé.

Az autótartás során kevés volt a 4 kerekű, még a hátsó ülésre 3 jó súlyban lévő felnőttet is beültettek a szervezők.

Az utolsó szám a kő-golyó pako-lás volt.

 

A versenyszám győztese, a szlovákiai magyar Zsolt Zlatner egyedüli versenyzőként a 172- kg-os monstrumot is felvette és átemelte az akadályt képező rúdon.

Az eredményhirdetés során minden résztvevőt díjaztak, persze a dobogósoké volt a legnagyobb dicsőség. Érdekesség, hogy hiába nyert meg az ötből három kategóriát is Zsolt Zlatner, összetettben ,,csak” a bronzérem lett az övé. A győztes Karácsondi Erik lett, az ezüstérmet István Cimet Nagy szerezte meg.

A verseny augusztus 1-jén Balatonszemesen folytatódik, majd a sorozat szeptember 12-én, Szombathelyen ér véget.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!