A Zanati Kulturális és Sport Egyesület nyitott kapun kopogtatott a Haladás VSE-nél. A megyei másodosztályban vitézkedő együttes vezetősége úgy határozott, hogy együttműködési megállapodással keresi fel a zöld-fehér klubot. Ennek eredményeként a 2020-2021-es szezon során a Zanati KSE-Haladás VSE néven indít csapatot a két egyesület.

– Úgy gondolom, hogy ez a kapcsolat a Haladással gyümölcsöző lehet, ugyanis mind a két fél jól jár. A zanati csapat a továbbiakban is működni tud, a játékosaink megkapják a játéklehetőséget. A Hali fiataljai pedig nem az utánpótlásban, hanem komoly felnőtt bajnokságban szerepelhetnek és így a fejlődésük biztosítva lesz – nyilatkozta a zöld-fehér klub honlapjának Pál Ferenc János, a Zanati KSE elnöke.

A megállapodás rögzíti, hogy a csapat hazai mérkőzéseit a Kenderesi úti pályán rendezik majd, ahol minden igényt kielégítő létesítményben gyűjthetik a pontokat. Ráadásul a frekventált helyszínnek köszönhetően szép számmal látogathatnak ki a nézők is. Haladás utánpótláskorú játékosai számára pedig remek lehetőség, hogy felnőtt bajnokságban további meccsrutinnal vértezzék fel magukat.

– A megállapodás szerint nálunk lesznek majd a hazai mérkőzések. Megszépült a környezet és ezzel is szeretnénk életet lehelni belé. Örülünk annak, hogy az utánpótlásunkból kiöregedő gyerekek számára egy újabb alternatívát tudunk teremteni, nem kell kimenniük Ausztriába focizni avagy nem kell befejezniük az aktív labdarúgást – mondta Bokor Zsolt sportigazgató.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!