Zalaszentgrót Városi sporttelep és a Szent Gróth Termálfürdő adott otthont a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése által szervezett EFOP pályázat giga rendezvényének. A Nyugat-Dunántúli régió felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén Sportoljunk az egészségünkért elnevezésű rendezvényen központilag meghatározott 300 fő vehetett részt.

Varga Jenő, a Vas Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke, a projekt Vas Megyei koordinátora elmondta, hogy jóval több, mint 200 fő jelentkezett a sport és egészségnapra, sajnos a megkötött létszám miatt a Vas megyei Tárt Kapus rendezvénysorozatban résztvevő 20 faluból 11 település csapatát tudtuk elfogadni. Varga Jenő örömének adott hangot, hogy Vas Megyében a szabadidősport rendezvényeire ugyanúgy, mint Szombathelyen, nagy igény van. A résztvevő Vas Megyei települések: Kemeneskápolna, Kemenespálfa, Egyházashetye, Andrásfa, Oszkó, Csehi, Győrvár, Csipkerek, Nagytilaj, Olaszfa, Petőmihályfa és Szombathely. A Vas Megyei Szabadidősport Szövetség alelnöke, Havasi Attila és Boros András titkár is részt vett a rendezvényen.

Kámán Ferenc, a ZMSE sportigazgatója a projekt szakmai vezetője a megnyitón köszöntötte a 3 megye résztvevőit, majd ismertette a sportnapon szereplő sportágakat: teke, tenisz, kispályás labdarúgás, lövészet, petanque, sakk, kosárra dobó verseny. A rendezők a gyerekekre is gondoltak kipróbálhatták a fiatalok a gólyalábon járást, a kölyök atlétikát, fotocellás sebességmérést, és a vízi játékokat.

A Vas megyei sportolók eredményei:

Kispályás labdarúgás: 2. Vas Megye-Győrvár csapata: Káldi Milán, Gábor Attila, Káldi István, Kovács Bence, Káldi Balázs, Liszkay Gábor, Gombos Dávid, Gothard Bence, edző Havasi Attila-erőnléti edző Bozi Ágnes.

Kosárra dobó verseny: férfi 2. Reiner Richárd nők: 1. Reiner Dóra, 2-3-4. hely holtverseny Szekszer Bianka, Szabó-Rácz Bernadett, Szabó-Rácz Johanna.

Lövészet: férfi 1. Klitza Sven Női: 2. Káldi Katalin 3. Benkő Krisztina

A sportnap kísérő programjai: Zalaszentgróti EFI Iroda Egészségstandján: gyógytornász, dietetikus, pszichológus, orvos tartott előadásokat, személyes konzultációt.

Varga Jenő Vas Megye, Kósa István Sopron és Kámán Ferenc ZMSE Sportigazgatója kifejezték szándékukat, hogy ha lehetőség lesz, akkor továbbra is összedolgozva próbálnak tenni a régió szabadidősportjáért.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!