Jövőre várhatóan a szlovákokkal, három év múlva pedig a szerbekkel rendezünk közösen U16-os leány röplabda Európa-bajnokságot – adta közzé a jó hírt a Magyar Röplabda Szövetség a hivatalos honlapján. Ugyanakkor a fiú utánpótlás tornák megrendezési jogát nem sikerült elnyerni, de tennivaló így is akad a 2021-es erőpróbáig.

A döntésnél sokat nyomott a latba a nemzetközi szövetség által elmondottak során, hogy hazánk nagy tapasztalattal rendelkezik. A 2019-es Európa-bajnokság mellett a 2016-os U19-es leány és a 2017-es U19-es fiú utánpótlás Eb közös lebonyolításában is kedvező visszhangot váltott ki. A CEV elnöke szerint a legutóbbi Eb-rendezésnek köszönhetően országunk visszatért a sportág meghatározó államai közé.

A 2021-es U16-os válogatottunk ugyanakkor a szombathelyi szurkolók szívének is kedves lehet, hiszen a játékosok és a szakmai munkát irányítók között is akadnak vasi személyek. Jelenleg Halász Márta irányításával készülő serdülő csapat tagjaként készülhet a Szakály Stefi valamint Gergácz Olga, akikkel akár az Eb-n is találkozhatunk.

A szakmai munkát további két Szombathelyi Sportiskolás szakember is segíti Ékes Erika valamint Bedőcs Gergely személyében. A 2021-es seregszemlének egyébként a sportág egyik magar fellegvárának számító Nyíregyháza ad otthont.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!