Július első és második hétvégéjén a dartsé volt a főszerep a Haladás Sportkomplexumban. Először a Magyar Darts Szövetség által kiírt Ligafordulóra került sor, a legutóbb viszont a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját rendezésű és lebonyolítású erőpróbáján volt a sor. Hiába a nyári forróság, ezúttal is szép számmal érkeztek a versenyre.

Egész pontosan 25 fő nevezett és állt tábla elé ezen a hosszú játéknapon. A lebonyolítási rendszer ezúttal sem változott. Először a csoportokra osztották a versenyzőket, így alakult ki az egy négyfős és hét háromfős csoport. A dartsozók rémálma az ehhez hasonló elosztás, hiszen nemcsak kevés meccset játszanak egymással a felek, de gyakran a legek is döntő fontossággal bírnak.

A csoportokból a legjobb két versenyző lépett tovább az egyenes kiesési szakaszba. Az elődöntőbe már négy olyan sportember jutott, aki a játéknap során végig kiegyenlített, jó teljesítményt nyújtott. Az egyik ágon Csóka András, az SZDCSE elnöke mérkőzött a klubtárs Kovács Zsolttal. A kiélezett meccset végül a nagyobb rutin döntötte el.

A másik ágon az összetett pontversenyt – a forduló előtt – holtversenyben vezető Kozmor József vívta a körmendiek játékosával Takács Zoltánnal. Itt az esélyeknek megfelelően 4-1 arányban nyert a szombathelyi játékos. A döntőre is kitartott Kozmornak ez a lendülete, így 4-2-re a finálét is hozta, így nagy előnyre tett szert a 4. fordulót követően az összetett versenyben.

A versenynek ezúttal is volt különdíjazása: a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállót megdobó játékosnak 11000 Forintot, 170-es kiszálló esetén 17000 Forintot ajánlott fel a Goldfisch Horgászbolt. A legutóbbi két versenyen nem akadt ilyen dartozó, most azonban igen. A csoportmérkőzések során Kovács Zsolt egy 150-es kiszállót dobott, így a harmadik helyezés mellett a különdíj is az övé lett.

“Csepregi Pékség” Open 2020- 4. forduló
1. Kozmor József (SZDCSE)
2. Csóka András (SZDCSE)
3-3. Takács Zoltán (KDC) és Kovács Zsolt (SZDCSE)

“Csepregi Pékség” Open 2020
összetett pontverseny
1. Kozmor József – 96 pont
2. Kámán Csongor – 64 pont
3. Kámán Lehel – 60 pont
4. Kovács Zsolt – 56 pont
5. Csóka András – 52 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!