Még 2016-ban startolt a Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program, amelynek szakmai irányítója jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért Felelős Államtitkára.

A program keretében A, B, C, és D típusú ún. Street Workout Parkok (Kondiparkok) és futókörök (200 vagy 400 méteresek) kialakítására tudnak pályázni a települések. Szombathelyen nem a Huszár úti az első ilyen sportpark, létesült már korábban ilyen a Stromfeld lakótelepen és a Nyitra Utcai Általános Iskola szomszédságában is.

A négyféle kondipark közül a D a legkomplexebb, legkevesebb 150 négyzetméter
alapterületű, amelyre minimálisan 15 eszközt telepítenek, amelyek tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra, fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatok elvégzésére és függeszkedésre is alkalmasak.

Az állami program alapvető célja, hogy olyan közösségi tereket alakítsanak ki az ország minél több pontján, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben, amelynek révén elérhető, hogy: az aktív életvitelt, mozgás-gazdag életmódot folytatók száma növekedjen; a mindenki számára elérhető sportolási lehetőségek száma gyarapodjon; az integráció és az akadálymentesség biztosítva legyen;  a sporteszközök használatának köszönhetően a lakosság egészségi állapota javuljon; a sportolás a mindennapi életünk alapvető része legyen.

A csütörtöki szombathelyi eseményen Bokányi Adrienn, a körzet képviselője, Szombathely Megyei Jogú Város költségvetésért felelős tanácsnoka adta át a sportparkot.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!